Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kesäinen järvimaisema saarineen korkealta kuvattuna. Kuva Keijo Penttinen
Pääsisältö

Jätehuolto järjestetään Jyväskylän seudulla yhteisesti Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa.

Jätehuollon käytännön palvelutehtävistä vastaa kuntien omistama jäteyhtiö Mustankorkea Oy. Yhtiö vastaa jätehuollon käytännön järjestämisestä eli se tarjoaa kuntalaisille jätehuoltopalvelut huolehtimalla jätteiden keräyksestä, kuljetuksesta, vastaanotosta, käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä jäteneuvonnasta.

Jätehuoltoon liittyvät viranomaistehtävät ovat Jyväskylän seudun jätelautakunnan vastuulla. Lautakunta päättää muun muassa jätehuoltomääräyksistä ja jätetaksasta sekä seuraa kiinteistöjen jätehuoltovelvoitteiden asianmukaisuutta. Jätelautakunta on Jyväskylän kaupungin sekä Laukaan, Muuramen ja Toivakan kuntien yhteinen toimielin.

Jätehuollon valvontatehtävistä vastaavat kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset ja Keski-Suomen ELY-keskus.

Eri toimijoiden yhteystiedot.

 

Kuva
Jätehuollon toiminta-alueeseen kuuluu Jyväskylä, Laukaa, Muurame ja Toivakka

Jätehuoltomääräykset

Jätehuoltomääräysten päivitys

Jätehuoltomääräysten luonnos ja perustelumuistio ovat yleisesti nähtävillä 12.9.2023-13.10.2023.

Kunnalliset jätehuoltomääräykset, luonnos (pdf)

Jätehuoltomääräysten perustelut, luonnos (pdf)

Kuulutus jätehuoltomääräyksistä.

 

Lietehuolto

Lietehuollon asukaskysely

Jyväskylän seudun jätelautakunta kuulee kiinteistöjen omistajien kokemuksia lietesäiliöiden tyhjennyksistä ja selvittää lietehuollon nykytilaa Jyväskylässä, Laukaassa, Muuramessa ja Toivakassa. Vastaamalla kyselyyn tuet jätehuollon alueellista kehittämistä.

Kysely on tarkoitettu kiinteistöille, joilla on jätevesien käsittelyjärjestelmänä saostus- tai umpisäiliö tai jokin muu niihin rinnastettava säiliö kuten pienpuhdistamo. Kyselyyn vastataan nimettömästi eikä vastauksia voi yhdistää vastaajaan. Kyselyyn vastaaminen vie noin viisi minuuttia.

Vastaa kyselyyn 31.10.2023 mennessä

Uutistiedote asukaskyselystä.

 

Kompostointi

Kompostointi-ilmoitusten puuttuvia tietoja kysellään tekstiviestillä 

Puutteellisten kompostointitietojen täydentämistä kokeillaan lähettämällä kompostoinnin yhteyshenkilölle tekstiviesti, jossa pyydetään täydentämään kompostointi-ilmoituksen tietoja. Tekstiviestin lähettäjänä näkyy Jyväskylän kaupunki. Tekstiviestissä on linkki kyselyyn, jossa jätehuoltoviranomaiselle voi lähettää tarkempia tietoja omasta kompostorista. Lue tiedote tekstiviestikyselystä. 

Kesän 2023 kompostointitarkastukset

Kompostointitarkastukset on tältä vuodelta saatu tehtyä Jyväskylän seudulla. Tarkastuksia tehtiin kesän aikana kaikissa Jyväskylän seudun jätelautakunnan toimialueen kunnissa. Uutistiedote tarkastuksista.

Pohditko kompostointiin liittyviä kysymyksiä?

Lue kompostoinnista lisää täältä. Katso myös yleisimmät kysymykset jätehuoltoviranomaisen Usein kysyttyä -osiosta.

Jätehuollon palvelutaso 2023–2025 hyväksytty

Jyväskylän seudun jätelautakunta on hyväksynyt jätehuollon palvelutason vuosille 2023–2025. Palvelutasoon voit tutustua täällä.

Asiasanat:  
jätehuolto