Hyppää pääsisältöön

15.12.2023

Kuva
kaksi henkilöä tietokoneella
Tiesitkö, että työnhakijana voit ehtojen täyttyessä opiskella työttömyysetuudella? Työnhakijalle on tarjolla runsaasti erilaisia tapoja opiskella.

Koulutuksen näkökulmasta Keski-Suomen opintotarjonta on runsas. Opintojen avulla voit parantaa osaamistasi ja mahdollisuuksiasi löytää työpaikka. Aina ei tarvitse opiskella koko tutkintoa, vaan voit myös vain täydentää osaamistasi tai suorittaa vaikka kesken jääneet opinnot loppuun.
Haluatko opiskella  työtä tehden vai keskitytkö  mieluummin pelkkiin opintoihin työnhaun ohessa? Sopiiko sinulle parhaiten lyhytaikainen opiskelu vai haluaisitko tähdätä tutkintoon?
Tee testi ja selvitä, mitä kautta sinun kannattaisi hakeutua opiskelemaan! 

Keskustele aina omavalmentajasi kanssa ennen opintojen aloitusta

Omavalmentajasi tehtävä on auttaa sinua eri vaihtoehdoissa opiskella. Huomaathan kuitenkin, että opintojen aloittamisesta tulee aina keskustella etukäteen omavalmentajasi kanssa. Omavalmentajasi tutkii opiskelujen vaikutusta työttömyysturvaasi ja arvioi, täyttyvätkö työttömyysturvan saamisen edellytykset. Ilmoita kaikista alkavista opinnoistasi omavalmentajallesi ja ilmoita opiskeluista myös silloin, kun et saa opintotukea.

Hyödynnä valtakunnallinen koulutusneuvonta

Koulutusneuvonta on valtakunnallinen neuvontapalvelu, josta saat vastauksia koulutukseen hakeutumiseen, opintojen sisältöihin, etuuksiin ja ammatteihin liittyviin kysymyksiin. Voit olla koulutusneuvontaan yhteydessä puhelimitse, chat-palvelun avulla tai kirjallisesti verkkolomakkeen kautta. 

Lue lisää Työmarkkinatorin verkkosivuilta tai Facebookista.

Mistä lisätietoja opiskelusta?

Voit tutustua opiskeluaiheisiin sisältöihin alla olevista linkeistä: