Hyppää pääsisältöön

6.11.2023

Kuva
Samassa veneessä yritystapahtuma. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Jyväskylän kaupunki yhdessä alueen yrittäjäjärjestöjen kanssa järjestää keskiviikkona 8.11. klo 8–11 avoimet ovet -tyylisen "Samassa veneessä" -yrityspalvelutapahtuman, jonka tavoitteena on edistää kaupungin yrityspalvelujen tunnettuutta alueen yrittäjille ja samalla mahdollistaa vuoropuhelun kaupungin ja yrittäjien välillä. Tapahtuma pidetään Työllisyyspalveluiden tiloissa osoitteessa Asemakatu 4.

Tapahtuma käynnistyy Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston ja yrittäjäjärjestöjen aamukahveilla klo 8–9, joissa keskustellaan Jyväskylän alueen yrittäjien tilanteesta ja kaupungin tulevaisuuden näkymistä. Tilaisuudessa kuullaan myös uuden elinkeino- ja työllisyystoimialajohtaja Ari Tolosen terveiset yrittäjille ja julkistetaan Jyväskylän kaupungin ja yrittäjäjärjestöjen yhteinen elinvoimalupaus.

Tämän jälkeen klo 9 alkaen "Samassa veneessä" -tapahtuma avaa ovensa, tarjoten tietoa kaupungin monipuolisista yrityspalveluista ja esittelypisteitä, joissa voi kulkea vapaasti tai ohjattujen kierrosten avulla aina klo 11 saakka. Ohjatut kierrokset käynnistyvät klo 9.15 ja 9.45 ja niitä vetävät risteilyisännät ja -emännät.

Tapahtumassa on mahdollisuus saada tarkempaa tietoa kaupungin tarjoamista yritysneuvonnan, sijoittumispalvelujen, rekrytointipalvelujen sekä hankintapalvelujen ajankohtaisista asioista. Lisäksi voit oppia lisää markkinavuoropuhelun prosessista ja yritystonttien kaavoituksesta, lupa-asioista ja yritystonttipalveluista.

Tapahtumassa esitellään myös, mitä palveluita kaupungin kulttuuritoimijat voivat tarjota paikallisille yrityksille. Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylä Sinfonia ja Aalto2-museokeskus ovat paikalla esittelemässä palveluitaan, ja Visit Jyväskylä Region kertoo matkailutoimijoiden palveluista ja matkailumarkkinointimahdollisuuksista alueen yrityksille.

Tapahtumassa on läsnä myös Keski-Suomen kauppakamarin ja yrittäjäjärjestöjen esittelypisteet, joissa paikalliset yritykset jakavat kokemuksiaan kaupungin palvelujen käytöstä.

Tavoitteena keskinäisen ymmärryksen lisääminen ja uusien keskusteluyhteyksien avaaminen

Tapahtuman tavoitteena on edistää keskinäistä ymmärrystä ja luoda uusia keskusteluyhteyksiä kaupungin ja yrittäjien välille. Idea "Samassa veneessä" -tapahtumasta syntyi Kunnallisjohdon seminaarissa, jossa mietittiin kuntien ja yrittäjien vuorovaikutuksen parantamista. Tapahtuma on saanut positiivista palautetta sekä yrittäjien että kaupungin henkilökunnan keskuudessa.

Jyvässeudun Yrittäjien puheenjohtaja, Päivi Leminen, korostaa yhteistyön tärkeyttä.

"Kaupunkivaikuttaminen ja yhteistyö kaupungin kanssa ovat yrittäjäjärjestöjen tärkeä agenda. Haluamme edistää elinvoimaa ja yrittämisen edellytyksiä koko kaupungin tasolla, ja sitä kautta lisätä hyvinvointia koko kaupungissa. Viranhaltijat eivät aina ole täysin perillä yrittäjien arjen haasteista, ja samalla yrittäjät eivät välttämättä tunne kaikkia lainsäädännöllisiä nyansseja ja muita seikkoja, jotka vaikuttavat viranhaltijoiden päivittäiseen työhön. Tavoitteenamme on edistää molemminpuolista ymmärrystä ja luoda uusia keskusteluyhteyksiä," painottaa Leminen.

Tapahtuma on otettu positiivisesti vastaan yrittäjien ja kaupungin henkilökunnan keskuudessa.

"On tärkeää mahdollistaa helposti saavutettavia tilaisuuksia, joissa voimme kuunnella yrittäjien tarpeita ja toiveita, samalla tehdä palveluistamme yrittäjille tutumpia. Vaikka yrittäjillä ei olisikaan juuri silloin tarvetta palveluillemme, he saavat tiedon olemassaolostamme ja tietävät, minkä tahon puoleen kääntyä, kun tarve myöhemmin ilmenee. Samalla myös kaupungin henkilökunta saa syvempää ymmärrystä toisten yksiköiden tarjoamista palveluista ja pääsee kuulemaan yritysten edustajien ajatuksia ja tarpeita kaupungin suuntaan," toteaa Jyväskylän kaupungin projektipäällikkö Pirkko Flinkman.

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua tarkemmin täältä: Ohjelma

Lisätietoja:

Jyväskylän kaupunki
Projektipäällikkö, Pirkko Flinkman

Jyvässeudun Yrittäjät
Puheenjohtaja Päivi Leminen, puh. 040 578 5873

Tapahtuman toteutuksessa ovat mukana Jyväskylän kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut, kaupunkirakenne, hankinnat ja kulttuuritoimiala, yhteistyössä Jyväskylän, Jyvässeudun ja Korpilahden yrittäjäyhdistysten sekä Keski-Suomen kauppakamarin kanssa.

Asiasanat: