Hyppää pääsisältöön

16.1.2024

Kuva
Joukko lapsia kulkee jonossa lumisessa metsässä. Kuva Anette Aittanen
Huoltajat saavat viikon 3 aikana koteihin kirjeen, jossa ohjeistetaan tarkemmin ilmoittautumisen käytänteistä.

Elokuussa 2024 koulun aloittavat kaikki vuonna 2017 tai sitä aikaisemmin syntyneet lapset, jotka eivät vielä ole aloittaneet koulunkäyntiään. Jyväskylässä ensimmäisen luokan aloittavia koulutulokkaita on noin 1350 lasta.  

Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan 16.-30.1.2024 Wilma-järjestelmässä. Huoltajille järjestetään 24.1. klo 18 – 19.30 infotilaisuus, jossa opastetaan ensimmäiselle luokalle ilmoittautumisesta Wilma-järjestelmässä. Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä. Liittymislinkki ensimmäiselle luokalle ilmoittautumisen vanhempainiltaan.  

Jyväskylässä on mahdollista suorittaa peruskoulu suomenkielisten opetusryhmien lisäksi Kortepohjan päiväkotikoulun englanninkielisissä- tai Kuokkala svenska skolan ruotsikielisissä opetusryhmissä. Jyväskylän kaupungin kouluihin, Jyväskylän normaalikouluun, Jyväskylän kristilliseen kouluun ja Jyväskylän steinerkouluun ilmoittaudutaan samalla lomakkeella.  

Oppilaaksiotosta ilmoitetaan huoltajille Wilma-viestillä tai kirjeitse kotiin 11.3.2024. Yksityiset koulut ilmoittavat oppilaaksiotosta omien käytänteidensä mukaisesti.  

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriin sekä vaativaa ja erityistä tukea tarvitsevien lasten aamu- ja iltapäivätoiminta Verttiin ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmässä ajalla 12.-26.3.2024, kun on tiedossa, missä koulussa lapsi elokuussa aloittaa.  

A1-kieli valitaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä

Ensimmäisen vieraan kielen, A1-kielen, opiskelu alkaa Suomessa ensimmäisellä luokalla. Tulevat eppuluokkalaiset valitsevat A1-kielen kouluun ilmoittautumisen yhteydessä Wilma-järjestelmässä. Kotiin tulevassa ensimmäiselle luokalle ilmoittautumisen kirjeen mukana on myös ohjeistus A1-kielen opiskelusta ja valinnasta. Lisätietoja on tarjolla myös 23.1. klo 18–19.30 etäyhteydellä järjestettävässä vanhempainillassa.  Liittymislinkki A1-kielen opiskelun vanhempainiltaan  

Jyväskylän perusopetuksen kouluissa A1-kieleksi voi valita englannin, ranskan, saksan tai venäjän kielen. Kuokkala svenska skolassa A1-oppimääränä opiskellaan modersmålsinriktad finskaa (äidinkielenomainen suomi). Kortepohjan englanninkielisessä perusopetuksessa A1-oppimääränä on englanti.  

Saksan, ranskan, tai venäjän kielen ryhmän perustamiseksi tarvitaan vähintään 12 oppilaan ryhmä/koulu. Mikäli 12 oppilaan minimiryhmäkoko ei täyty saksan, ranskan tai venäjän kielissä, alkaa kaikilla oppilailla A1-kielenä englanti.  

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus auttaa, jos ensimmäiselle luokalle ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen koulunkäynnin järjestelyissä kysyttävää. Palvelupuhelin 014 569 0180 palvelee ma, ti ja to klo 9.00–12.00 ja ke 12.00–15.00.   Perusopetuksen nettisivuilla on ilmoittautumisen aikana chat-palvelu, jossa palveluajat ovat samat kuin puhelinpalvelussa.  Yhteyttä voi ottaa myös sähköpostitse [email protected].

Lisätietoja: 
palveluesihenkilö Saija Riihinen, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 569 3189 
A1-kielivalinta: palvelupäällikkö Pia Bärlund, kieli- ja kulttuuriryhmien opetus, p. 040 545 5257