Hyppää pääsisältöön

22.12.2023

Kuva
Isä ja poika pelaamassa jalkapalloa Huhtasuolla
Huhtasuon liikuntapuistoon rakentuvan jalkapallohallin rakennustyöt ovat käynnistyneet. Jalkapallohallin rakentaminen poistaa käytöstä alueella olevia liikuntapaikkoja sekä vaikuttaa liikuntapaikoille kulkemiseen.

Jalkapallohallin rakentamisen käynnistymisen myötä Huhtasuon liikuntapuiston alueelta poistuvat käytöstä seuraavat liikuntapaikat: tenniskenttä, hiekkakenttä sekä luonnonjääkaukalo. Alueelta poistuu käytöstä myös huoltorakennus pukuhuonetiloineen sekä parkkipaikkoja. 

Huhtasuon liikuntapuiston alueelle on tehty luonnonjääkenttä, joka korvaa käytöstä poistuneen luonnonjääkaukalon rakennustöiden ajan. Väliaikainen valaisematon luonnonjääkenttä on tehty Huhtasuon nurmi 3:n päälle. Jään tekeminen luonnonnurmikentän päälle todennäköisesti vaikuttaa luonnonnurmen kuntoon, ja on mahdollista, ettei kyseinen luonnonnurmikenttä ole käytössä ensi kesänä.

Nyt käynnistyneet rakennustyöt vaikuttavat alueen parkkipaikkojen määrään, valaistukseen sekä latujen kunnostukseen. Osoitteessa Huhta 1 sijaitseva parkkipaikka on edelleen käytettävissä, mutta alueen parkkipaikkojen määrä rakennustöiden ajan rajallinen. Käytössä olevalta parkkipaikalta on noin 100 metriä laduille. Rajallisen parkkialueen takia Halssila-Huhtasuo-Vaajakoski latuverkoston laduille suuntaavia kannustetaan valitsemaan hiihtolenkin aloituspisteeksi Huhtasuon sijasta Halssilan hiihtomaa tai Vaajakosken liikuntapuisto.

Talvikaudella 2023–2024 Halssila-Huhtasuo-Vaajakoski latuverkoston kunnostaminen käynnistyy Halssilasta ja viimeisenä kunnostetaan Huhtasuon alueen ladut. Ajantasaiset latujen kunnostustiedot löytyvät osoitteesta Fluent Outdoor -sivustolta.

Rakentamisen ajan liikuntapuiston alueella ei ole valaistusta, minkä takia alueen liikuntapaikkojen ja latujen käyttäjien toivotaan hyödyntävän alueen liikkumismahdollisuuksia erityisesti päiväsaikaan.

Rakennustyöt ovat käynnistyneet joulukuun lopussa, ja jalkapallohallin on arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2025. Jalkapallohallin rakentamisesta vastaa Jyväskylän kaupungin Tilapalvelut. Asukkaiden ja alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan alueen työmaaopasteita sekä noudattamaan rakennustöiden aikaan erityistä varovaisuutta työmaan lähialueilla liikuttaessa.

 

Lisätietoja:

Palveluesimies Jani Hyvönen,
p. 050 477 5764, jani.hyvonen[a]jyvaskyla.fi

Liikuntapaikkamestari Tuomo Mäkinen,
p. 0500 755 395, tuomo.makinen[a]jyvaskyla.fi

Liikuntapaikkamestari Jarmo Saikkonen (ladut)
p. 050 475 3980, jarmo.saikkonen[a]jyvaskyla.fi