Hyppää pääsisältöön

27.11.2023

Kuva
Kaksi henkilöä katsovat tietokonetta
Tiesitkö, että alle 25-vuotiaalle palkkatuki on hyvä etu työnhaussa? Palkkatuki on taloudellinen tuki, voidaan maksaa työnantajalle esimerkiksi nuoren työttömän työnhakijan palkkaamiseksi.

Mikä palkkatuki on?

Palkkatuki on tarkoitettu ammatillisen osaamisen parantamiseen. Palkkatuen yksi kohderyhmä on alle 25-vuotiaat nuoret. Palkkatuki korvaa työnantajalle työn opettamiseen käytettävää aikaa. Nuorelle tämä tarkoittaa sitä, että voi hakea myös sellaista työtä, jota ei vielä täysin osaa, mutta on valmis näyttämään opitut taitonsa alalla.
 

Kenelle palkkatuki on tarkoitettu?

Palkkatuki on erityisen hyvä apu työllistymisen tueksi sinulle, jolla ei ole ylioppilastutkintoa tai ammatillista tutkintoa. Palkkatuki on myönnettävissä työuran alussa esimerkiksi yrityksiin. Sen voi saada myös osa-aikaisiin ja määräaikaisiin työsuhteisiin sekä oppisopimuskoulutukseen. 
 

Mitä hyötyä palkkatuesta on sinulle?

Kun sinulla on palkkatukipuolto, voit kertoa palkkatukimahdollisuudesta työnantajille rekrytointitilanteessa. Palkkatuki tarkoittaa sitä, että valtio korvaa osan palkkakustannuksista työnantajalle. Palkkatuen avulla yritykset voivat käyttää enemmän aikaa uuden työntekijän ohjaamiseen työn pariin.

Mitä sinun kannattaa tehdä?

Selvitä omavalmentajasi kanssa, onko sinulla oikeutta palkkatukeen. Yhteyden omavalmentajaan saat jättämällä yhteydenottopyynnön 

 Omavalmentajalta voit saada apua myös työhakemuksen laatimisessa.