Hyppää pääsisältöön

30.8.2023

Kuva
Lapset liikkumassa aikuisen kanssa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

Jyväskylän varhaiskasvatuksen avoimet perheliikuntavuorot käynnistyvät maanantaina 4.9.2023. Maksuttomille vuoroille voi tulla liikkumaan koko perheen voimin ilman etukäteisilmoittautumista. Varustukseksi tarvitaan ulko- ja sisäliikuntaan soveltuva vaatetus sekä sisäliikuntatossut tai -kengät. Vuoroja ohjaavat liikuntaan erikoistuneet varhaiskasvatuksen opettaja ja lastenhoitaja.  

Perheliikuntavuoroja on tarjolla neljänä päivänä viikossa neljällä alueella 

Maanantaisin klo 8.30-11 liikutaan Rovastintiellä sijaitsevassa Palokan liikuntahallissa 
Keskiviikkoisin klo 8.30-11 Kuokkalan Graniitissa  
Torstaisin klo 8.30-11, Vaajakoskella. Syyskuun ajan Lilliputtipuistossa ja sen jälkeen Vaajakosken liikuntahallissa
Perjantaisin klo 8.30-11, Jyväskylän keskustassa, vuoroviikoin Harjun kentällä, Monitoimitalolla ja kilpajäähallissa (Lähitapiola Areenalla)  

Perusliikuntataitoja lapsille, aikuisille vertaistukea arkeen ja vanhemmuuteen  

Ohjatun perheliikunnan tavoitteena on kehittää lapsen perusliikuntataitoja sekä antaa myönteisiä liikunta- ja yhdessäolon kokemuksia perheille. Vuoroilla on mahdollisuus myös löytää uusia ystäviä sekä saada vertaistukea arkeen ja vanhemmuuteen.  

Valtakunnallisten suositusten mukaisesti, alle kouluikäisten lasten tulisi liikkua vähintään kolme tuntia päivässä. Liikkumisen tulisi olla lapsen ikätason mukaisesti kevyttä liikkumista, reipasta ulkoilua sekä vauhdikasta fyysistä aktiivisuutta. Varhaiskasvatuksen perheliikunta kannustaa ja tarjoaa yhteisten liikuntavuorojen lisäksi ideoita ja vinkkejä perheen omalla ajalla toteutuvaan liikunnalliseen ajanviettoon. Liikuntavälineitä eri lajien kokeiluun ja harrastamiseen voi kirjastokortilla lainata Jyväskylän kirjastoista. Erityisliikuntavälineitä vammaisille, pitkäaikaissairaille sekä henkilöille, joiden toimintakyky on alentunut, saa lainaksi liikuntapalveluista. Maksutonta liikunnallista toimintaa lapsiperheille, 9–12-vuotiaille ja eritystä tukea tarvitseville lapsille tarjoavat myös liikuntapalvelujen LiikuntaVeturi ja 13–19-vuotiaille suunnattu LiikuntaLaturi.

Lisätietoja: 
Perheliikunta 
-Varhaiskasvatuksen opettaja Jukka Kotovaara p. 050 408 8486   
-Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Tanja Sihvonen p. 050 431 2753 
LiikuntaVeturi ja LiikuntaLaturi: vastaava liikunnanohjaaja Eero Simonen p. 050 522 6829