Hyppää pääsisältöön

8.8.2023

Kuva
Konserttimestari Elias Lassfolk. Kuva Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylä Sinfonialla alkaa uusi aikakausi, kun orkesterin konserttimestarina 30 vuotta toiminut Harri Forstén jää eläkkeelle syyskauden alussa. Hänen seuraajakseen on valittu espoolaissyntyinen Elias Lassfolk, joka edustaa Suomen viulistien kärkikaartia.

30-vuotias Lassfolk on työskennellyt neljä viimeisintä vuotta Lappeenrannan kaupunginorkesterin konserttimestarina.


”Elias Lassfolk on valovoimainen persoona, joka osoitti keväällä toteutetussa rekrytoinnissa korkeat ammatilliset valmiudet konserttimestarin työhön niin viulistina, muusikkona kuin tiimin johtajana taiteellisessa työskentelyssä. Hän jatkaa konserttimestari Harri Forsténin kunnioitettavaa elämäntyötä orkesterimme konserttimestarina. Eläköityessään Forsténista tulee tiedettävästi Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti työskennellyt ensimmäinen konserttimestari”, hehkuttaa Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila.

Elias Lassfolk on tehnyt ennakkoluulotonta aktiiviuraa eri yhtyeissä Suomessa ja Euroopassa, genrerajoista riippumatta. Hänet on voinut nähdä vierailevana konserttimuusikkona muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Tampere Filharmonian sekä Kymi Sinfoniettan riveissä, jazz-viulistina yhtyeessä Misceo Sextet sekä videopelimusiikkiin erikoistuneen Game Music Collectiven konserttimestarina. Vuodet 2015–2019 hän oli arvostetun European Union Youth Orchestran jäsen. Taustalla hänen värikkääseen yhtyetaustaan ovat monipuoliset opinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa klassisen viulun diplomitutkinnon ohella Lassfolk on opiskellut mm. barokkiviulua, lyömäsoittimia sekä orkesterinjohtoa. 

Konserttimestareiden vahdinvaihto nähdään avajaiskonsertissa

Lassfolk aloittaa tehtävässään 4.9., ja kauden avajaiskonsertissa 6.9. Jyväskylän teatteritalolla tapahtuu vanhan ja uuden konserttimestarin välinen viestikapulan vaihto. Väistyvä konserttimestari Harri Forstén toimii konserttimestarina konsertin avauspuoliskolla, ja Lassfolk siirtyy paikalleen jälkimmäisellä puoliajalla.
 

Lisätiedot:
intendentti Emma Anttila
emma.anttila [at] jyvaskyla.fi
p. 0400 872 168


Haastattelupyynnöt:
viestintä- ja hallintopäällikkö Jenni Hakola
jenni.hakola [at] jyvaskyla.fi
p. 0400 640 109