Hyppää pääsisältöön

7.8.2023

Kuva
Lapsi vetää köyttä olkapään takaa. Kuva Jyväskylän kulttuuripalvelut
Lasten Lystin syksystä löytyy runsas kattaus mielenkiintoista ohjelmaa: riemukkaita, iloisia ja innostavia kulttuuritapahtumia eri ikäisille lapsille perheineen.

– Ohjelmassa on musiikkia, tanssia, teatteria, elokuvia, näyttelyitä ja työpajoja elokuusta joulukuulle saakka. Esitteeseen on koottu kattava paketti syksyn lastenkulttuuritarjontaa, mm. eri toimijoiden järjestämiä konsertteja, tanssi- ja teatteriesityksiä sekä työpajoja, museoiden näyttelyitä, kirjaston esityksiä, Kulttuuritalo Villa Ranan lastenesityksiä ja paljon muuta mukavaa, Lasten Lystin tuottaja Päivi Kaski kertoo. 

Ohjelmistossa on niin maksuttomia kuin pääsymaksullisia tilaisuuksia. Teatteri Tuomikon suloinen nukketeatteriesitys Suuri seikkailu nähdään 6.9. Kortteli Klubilla ja Piippurannan Klubilla. Esityksiin on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen: ilmoittautuminen Kortteli Klubin klo 10 esitykseen ja ilmoittautuminen Piippurannan Klubin klo 17 esitykseen. Vaajakoskella järjestetään 16.9. elokuvatapahtuma, jossa esitetään Disneyn ja Pixarin uusin, syvästä ystävyydestä kertova animaatioelokuva Elemental. Liput 10 euroa ovelta.

Lokakuun alussa 7.10. tanssitaan ja kimalletaan Loistodiskossa Emma-palkitun lastenmusiikkiyhtye Megasakin kanssa Tanssisali Lutakossa. Yhtyeen leikkisä ja viihdyttävä musiikki ammentaa iloa yleisölleen rytmimusiikista ja hauskoista sanoituksista. Teatteri Tuike tuo kaksi hurmaavaa esitystä Kulttuuritalo Villa Ranaan. Kummallinen kahvila -esitys nähdään 23.10. ja taaperoikäisille suunnattu Sukellus vie läpi avaruuden 24.10. Tanssiteatteri Raatikon Hyppynarutus-työpaja 30.10. pääkirjaston Minnansalissa on hyvänmielen leikinomainen esitys, jossa lapset pääsevät mukaan pomppimaan ja pitämään hauskaa. Liput lokakuun esityksiin ovat myynnissä Jyväskylän kaupungin verkkokaupassa.

Loppuvuosi musiikin juhlaa

Lastenmusiikin ja Lapsen oikeuksien päivää juhlitaan 20.11. Jyväskylän kaupunginteatterissa valtakunnallisella tapahtumalla, jossa Jyväskylälle myönnetään vuodeksi 2024 lastenmusiikkipääkaupunki-titteli. Päivää juhlistavissa maksuttomissa konserteissa esiintyvät Pentti Rasinkangas, Loiskis, Mimmit, Klovni Dodo ja Jyväskylän musiikkiluokkien kuoro. Esityksiä voi seurata myös suorana Lasten oman radion Youtube-kanavan kautta. 

Jyväskylän Veturitalleilla 9.12. järjestettävässä Puhuri-konsertissa päästään mukaan jouluisiin tunnelmiin kun Mimmit-yhtye johdattaa kuulijansa valkoisten lumihankien keskelle niin uudemman joulumusiikin kuin tuttujen joululaulujen mukana. Liput ovat myynnissä Jyväskylän kaupungin verkkokaupassa.

– Lasten Lystin esitteitä löytyy muun muassa kirjastoista, museoista ja neuvoloista. Esitteen saa näppärästi mukaansa myös ilmaistapahtumassa, joka järjestetään Lounaispuistossa torstaina 10.8. klo 17.30 alkaen. Ajankohtaista tiedotusta kannattaa seurata tiiviisti myös Lasten Lystin nettisivujen ja somekanavien kautta, Päivi Kaski muistuttaa. 

Lipunmyynti aukeaa kulttuuripalvelujen järjestämiin Lasten Lystin tapahtumiin tiistaina 15.8. Jyväskylän kaupungin verkkokaupassa: https://verkkokauppa.jyvaskyla.fi/

Lasten Lystin esite

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Päivi Kaski, Jyväskylän kulttuuripalvelut, p. 040 738 3450, paivi.kaski(at)jyvaskyla.fi

https://www.jyvaskyla.fi/lasten-lysti