Hyppää pääsisältöön

27.6.2023

Kuva
Kolme henkilöä tietokoneen ääressä
Jyväskylän Työllisyyspalvelut ja TE-palvelut järjestivät kehittämistyöpajoja, joissa palveluita parannetaan yhdessä työnhakijoiden kanssa. 53-vuotias Pia osallistui työpajaan, koska halusi kuulla tarjolla olevista palveluista sekä antaa palautetta. Millaisia palveluita työnhakijat toivovat? Entä missä palveluista tulisi viestiä?

Reilu 30 vuotta työelämässä ollut Pia jäi vastikään työttömäksi. Edellisestä työttömyydestä oli kulunut aikaa, joten hän päätti heti aluksi olla aktiivinen ja tutustua tarjolla oleviin palveluihin. Kun kutsu työpajaan osui sähköpostiin, hän päätti heti osallistua.

— Työpajassa vastaanotto oli todella lämmin. Työpajaan osallistui sekä Työllisyyspalveluiden että TE-palveluiden asiantuntijoita ja työnhakijoita. Itsestäni tuntui, että kaikki olimme samalla ja yhteisellä asialla, Pia kertoo.

Pia sai työpajan avulla tietoa palveluista ja pääsi kertomaan palautetta.
Työpaja alkoi palveluiden esittelyllä, jossa osallistujien kanssa käytiin läpi muun muassa työnhakuun, opiskeluun ja valmennuksiin liittyviä palveluita.

— Keskustelun avulla pääsin palveluihin paljon syvemmälle, kuin mitä olisin päässyt verkkosivuihin ja muihin materiaaleihin tutustumalla, hän kertoo.

Toinen tärkeä syy osallistua oli se, että työpajassa pääsi antamaan palautetta palveluiden ja niiden viestinnän kehittämiseksi.

— Työpajan avulla sain vietyä palautetta siitä, millaisena itse näen työnhaun tänä päivänä ja pystyin kertomaan Työllisyyspalveluille toiveitani. Kerroin esimerkiksi siitä, että tulevaisuudessa tulisi järjestää enemmän tapahtumia, missä työnantajat ja työntekijät kohtaavat. Näin työnantajien silmiä saisi avattua siitä, kuinka paljon potentiaalia työnhakijoissa on, Pia päättää.

Vastaa ja vaikuta työnhaun palveluihin!

Kerro mielipiteesi työnhaun palveluista, joita sinä haluaisit käyttää! Kehitämme tulevaisuuden palveluita mielipiteesi avulla. Kysely on lyhyt.
Vastaa kyselyyn tästä. (Trustmary.com)