Hyppää pääsisältöön

5.5.2023

Kuva
Kolme henkilöä tietokoneen ääressä. Kuva ei tiedossa
Syksyllä 2023 Keski-Suomessa käynnistyy monipuolisia työvoimakoulutuksia. Alkavia työvoimakoulutuksia kannattaa tutkia juuri nyt ja suunnitella itselleen hyödyllinen kokonaisuus.

Tässä kolme hyvää syytä miksi työvoimakoulutukseen kannattaa osallistua:

  1. Haluatko nopeasti töihin? Työvoimakoulutuksia järjestetään aloille, joilla on varmasti töitä ja suurin tarve työntekijöille.
  2. Syksyn työvoimakoulutustarjonta on jo julkaistu ja uusia koulutuksia julkaistaan koko ajan lisää. Hakuaikaa on nyt runsaasti jäljellä ja ehdit hyvin vertailla ja perehtyä koulutuksien sisältöön sekä keskustella myös omavalmentajasi kanssa. 
  3. Työllistymisen kautta voit toteuttaa haaveitasi, nostaa elintasoa ja myös kasvattaa palkkatuloa uuden osaamisen myötä. Lisäksi koulutuksen ajalta voi saada työttömyysturvaa korotettuna sekä kulukorvausta. 
     

Millaisia työvoimakoulutuksia on tarjolla?

Työvoimakoulutuksia järjestetään lukuisille eri aloille. Työvoimakoulutuksen avulla voit suorittaa Keski-Suomen oppilaitoksissa työllistymistä edistäviä opintoja. Opinnot suunnataan aloille, joihin on suurin tarve työntekijöistä. Et siis kouluttaudu koskaan turhaan.

Kiinnostaisiko kouluttautuminen sekä työllistyminen teollisuuden eristyspeltisepäksi sekä teollisuuden telineasentajaksi?

Tutustu koulutukseen ja hae tästä! 

Oletko maahanmuuttaja ja haluaisit ammatillisen tutkinnon ravintola- ja cateringalalle?

Tutustu koulutukseen ja hae tästä!

Haluaisitko projektijohtamisen asiantuntijaksi?

Tutustu koulutukseen ja hae tästä!

Kiinnostaako yrittäjyys?

Tutustu koulutukseen ja hae tästä!

Ammattitutkinnon lisäksi tarjolla on myös lyhytkestoisempia yrittäjäkoulutuksia. 

Koulutus on sijoittamista omaan tulevaisuuteesi ja se voi avata uusia ovia työmarkkinoille sekä parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi joko välittömän työllistymisen tai pitkän aikavälin työllistymisen kautta. Kouluttautuminen avaa mahdollisuuksia vaikuttaa omiin palkkatuloihin ja osallistuminen usein myös lisää jaksamista ja hyvinvointia.

Koulutuksia suunnataan eri kohderyhmille, kuten nuorille, maahanmuuttajille, pitkään työttömänä olleille ja korkeakoulutetuille. Työvoimakoulutusten tarjonta on erittäin laaja.  Tutustu alkaviin koulutuksiin ja seuraa myös tulevaa tarjontaa jatkuvasti täältä.

Koulutuksien kesto voi vaihdella yhden päivän mittaisista lupakorttikoulutuksista kokonaisen tutkinnon suorittamiseen. Jos työvoimakoulutuksesta on sovittu omavalmentajan kanssa työllistymissuunnitelmassa tai sitä korvaavassa suunnitelmassa, voi työttömyysturvan saada korotettuna. Korotusosan maksamisesta päättää työttömyysturvan maksaja eli Kela tai työttömyyskassa. Lisäksi osallistumispäiviltä voi saada kulukorvausta. 

Näin hakeudut työvoimakoulutukseen 

Hakeutuminen koulutuksiin on helppoa. Voit keskustella työvoimakoulutukseen hakeutumisesta omavalmentajasi kanssa tai voit ilmoittautua suoraan työvoimakoulutuksen esittelysivulta koulutukseen. Lisäksi voit kysyä lisätietoa koulutuksista työvoimakoulutuksien ilmoituksissa olevien oppilaitosten yhteystietojen kautta. Jos haluat saada korotettua työttömyysetuutta ja kulukorvausta koulutuksen ajalta, ole yhteydessä omavalmentajaasi Oma asioinnissa. 

Työvoimakoulutukset tarjoavat sinulle mahdollisuuden kehittää osaamistasi ja löytää uusia työmahdollisuuksia. Älä siis epäröi hakeutua mukaan koulutukseen ja tutustu koulutuksiin myös itsenäisesti. Omavalmentajasi kautta saat tietoa myös muista palveluista, jotka auttavat sinua työllistymään. 

Lue lisää työvoimakoulutuksista täältä!