Hyppää pääsisältöön

16.3.2023

Kuva
Ihmisiä katsomassa piirrustuksia. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Keskussairaalantien ja Länsi-Päijänteentien risteystä parannetaan. Parannuksen yhteydessä edistetään myös pyöräilyä

Keskussairaalantien ja Länsi-Päijänteentien risteykseen on suunniteltu kiertoliittymä eli liikenneympyrä. Kiertoliittymä sujuvoittaa liikennettä liikennevaloristeystä paremmin säilyttäen kuitenkin ajoneuvojen nopeudet maltillisina. Keskussairaalantiellä on voimassa 40 km/h nopeusrajoitus. Lisäksi kiertoliittymä mahdollistaa myös linja-autojen ja suurten erikoiskuljetusten sujuvan liikenteen.

Keskussairaalantielle on suunniteltu uusi kääntymiskaista, jolla varmistetaan Keskussairaalantien liikenteen sujuvuus. Lisäksi Mattilankadun risteysaluetta on kavennettu turvallisuuden parantamiseksi.

Kävelyn ja pyöräilyn edistäminen

Keskussairaalantien pohjoispuolelle ja Länsi-Päijänteentielle länsipuolelle on suunniteltu eroteltu kaksisuuntainen pyörätie ja jalkakäytävä. Länsi-Päijänteentien pyörätien linjaus siirretään kulkemaan nykyisen ajoradan linjaan, jolloin reitti saadaan suoremmaksi ja tasaisemmaksi. Nykyiseltä pyörätien linjalta poistetaan asfaltti, jolloin se jää metsään murskepintaiseksi poluksi.

Kadunrakennustyöt on suunniteltu aloitettavan tänä kesänä.

Vaajakoskentien linja-autopysäkkejä parannetaan

Vaajakoskentien linja-autopysäkkien katusuunnitelma on nähtävillä 20.3.2023 asti. Vaajakoskentien linja-autopysäkkejä parannetaan pysäkkien uudelleen järjestelyllä ja mitoituksella siten, että pysäkille sopii samanaikaisesti kaksi linja-autoa. Vaajakoskentien pohjoispuolen pysäkille rakennetaan katoksellinen odotustila.

Väkkärätien varrelle kaavoitetun rakentamisen vuoksi Väkkärätietä jatketaan ja kadun päähän rakennetaan kääntöpaikka. Samassa yhteydessä uusitaan kadun päällysteet, reunatuet ja valaistus.

Lisätiedot nähtävilläolosta kaupungin verkkosivuilla

Sekä nähtävillä oleviin että jo hyväksyttyihin katusuunnitelmiin voi tutustua osoitteessa www.jyvaskyla.fi/kadut/nahtavilla.