Hyppää pääsisältöön

1.2.2023

Kuva
Kaksi henkilöä katsoo eteenpäin, toisella kamera kädessä ja toinen osoittaa sormella eteenpäin
Keskisuomalaiset työllisyystoimijat kutsuvat kevään aikana kaikki alueen työttömät työnhakijat Kohti koulutusta -tapahtumiin ottamaan selvää opiskelun vaihtoehdoista. Kevään aikana toimijat järjestävät yhteistyössä kolme erillistä koulutustapahtumaa eri kohderyhmille. Osaamisen puute on usein syynä työttömyyteen.

Keski-Suomessa on lähes 2000 alle 30-vuotiasta työnhakijaa, joilta puuttuu ammatillinen koulutus. Tähän haasteeseen on tartuttu rivakasti keskisuomalaisten työllisyystoimijoiden voimin ja Kohti koulutusta -tapahtumasarjan aloittaa nuorille suunnattu tapahtuma. Nuoret työnhakijat kutsutaan koolle 8.2. kello 15–17 Veturitalleille Jyväskylään osoitteeseen Veturitallinkatu 6.   

Kaikissa kevään Kohti koulutusta -tapahtumissa saa tietoa eri vaihtoehdoista opiskella ja lopuksi on mahdollista keskustella omasta tilanteesta oppilaitosten edustajien tai koulutusohjaajien kanssa.  Tapahtuman järjestäjät lupaavat auttaa jokaista opiskelusta kiinnostunutta löytämään reitin kohti sopivaa koulutuspaikkaa.  

Tapahtumissa saa tukea oman reitin löytämiseksi 

Keski-Suomessa Jyväskylä, Laukaa, Muurame, Äänekoski, Jämsä, Keuruu ja Saarijärvi kuuluvat valtakunnalliseen työllisyyden kuntakokeiluun. Kuntakokeiluissa tuetaan erityisesti työttömiä työnhakijoita, joiden työnhaku on pitkittynyt erilaisista syistä. 

– Esimerkiksi lyhytkestoisilla opinnoilla voi olla merkittäviä vaikutuksia sopivan työpaikan löytymiseksi. On myös tärkeää tunnistaa arkielämässä opitut taidot ja miten ne ovat kartuttaneet omaa osaamista. Me aiomme jokaisessa kohtaamisessa luoda työnhakijoille uskoa oman reitin löytämiseksi, Jyväskylän kaupungin työllisyyspalveluiden koulutuskoordinaattori Emma Saaranen kertoo.  

Seuraavat Kohti koulutusta -tapahtumat on kohdennettu maahanmuuttaneille työnhakijoille 22.2. ja yli 30-vuotiaille suomenkielisille työnhakijoille vastaava tapahtuma järjestetään 8.3.  
 
– Erityisesti aikuisten työnhakijoiden keskuudessa tietoa palkallisesta oppisopimuskoulutuksesta sekä monipuolisista työvoima- ja RekryKoulutuksista tulisi lisätä. Vaihtoehtoja opiskella on paljon, ja erilaisiin elämäntilanteisiin löytyy ratkaisuja jokaiselle, jolla on tarvetta kehittää tai päivittää omaa osaamistaan, Keski-Suomen TE-palveluiden sidosryhmäasiantuntija Vilja Paavola toteaa. 
 
Lisätietoja tulevista tapahtumista löydät täältä tapahtumien tarkentuessa: Tapahtumat (osaajaks.fi). Tapahtumiin saavat osallistua kaikki koulutuksen vaihtoehdoista kiinnostuneet. 

Kohti koulutusta -tapahtumat järjestävät yhteistyössä OsaajaKS-palveluketju, Keski-Suomen TE-palvelut, Jyväskylän kaupungin työllisyyspalvelut sekä Keski-Suomen alueen oppilaitokset.