Hyppää pääsisältöön

1.12.2022

Kuva
Henkilö istuu trukin ohjaimissa varastohallissa. Toinen henkilö nojaa kädellään trukkiin ja he keskustelevat. Kuva Tero Takalo-Eskola
Keski-Suomessa on nyt haussa runsaasti avoimia työpaikkoja eri aloilta. Osaamisen puute ei ole työnhaun esteenä, sillä moniin tehtäviin voi hankkia pätevyyden lyhyellä kouluttautumisella.

Keski-Suomessa ilmoitettiin lokakuussa 2129 uutta avointa työpaikkaa. Useisiin tehtäviin voi hankkia tarvittavan ammattiosaamisen lyhyinä koulutuksina. Monet työnantajat myös kouluttavat mielellään työntekijät itse. 

Töitä on tarjolla erityisesti seuraaville tekijöille:

Listauksen perässä oleva luku on avoimien työpaikkojen lukumäärä kyseisestä työtehtävästä Keski-Suomessa lokakuussa 2022.

  • ravintola- ja suurtaloustyöntekijät (382)
  • lähihoitajat (379)
  • myyjät (278)
  • toimisto- ja laitossiivoojat (263)
  • sairaanhoitajat ym. (210)
  • tarjoilijat (193)
  • myyntiedustajat (191)
  • kodinhoitajat (kotipalvelutoiminta) (147)
  • sosiaalialan ohjaajat ja neuvojat ym. (118)
  • avustavat keittiötyöntekijät (112)

Myös rakennusalalla, kuljetusalalla, varastotöissä ja moottoriajoneuvojen huollossa on kova tarve uusille osaajille.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin Työmarkkinatorilla.

Moniin tehtäviin on mahdollista päästä, vaikka alalta ei olisi aiempaa työkokemusta. Tarvittavan osaamisen voi saada mm. työvoimakoulutuksen, RekryKoulutuksen tai oppisopimuksen avulla.

Ota yhteyttä omavalmentajaasi ja kerro toiveistasi. Jätä yhteydenottopyyntö Oma asioinnin kautta.

Nappaa tästä vinkit sopivaan työvoimakoulutukseen!

Kuva
Kaksi henkilö istuu sohvilla

Työnhakijana oleville asiakkaille on tarjolla eri tarpeisiin ja elämäntilainteisiin sopivia koulutuksia, jotka antavat osaamista työllistäville aloille ja parantavat työelämävalmiuksia.

Katso tästä kaikki Keski-Suomen työvoimakoulutukset
Lue lisää työvoimakoulutuksesta (tyomarkkinatori.fi)

Jos esimerkiksi olet työllistynyt ihan hyvin mutta työsuhteesi ovat olleet määräaikaisia eli olet välillä lyhyitä jaksoja työttömänä, saatat hyötyä lyhyestä täsmäkoulutuksesta. Sen avulla päivität tai syvennät osaamistasi tiettyyn työtehtävään paremmin sopivaksi, jolloin seuraava työsuhde voi olla pitkäaikaisempi.

Työvoimakoulutuksia on nytkin haussa yli 100 kpl Keski-Suomessa, alla muutama nosto:

Työyhteisön johtaminen

Tällä koulutuksella vahvistat vaikkapa aiempaa ammatillisen tutkinnon koulutustasi ja saat työkaluja esimiestehtävissä toimimiseen.

Digiä sosiaali- ja terveysalalle

Uutta näkökulmaa sosiaali- ja terveysalan tehtäviin!

Asiantuntijoille tiedolla johtamista

Tämän koulutuksen avulla saatat löytää urallesi uuden suunnan liiketoimintatiedon hallinnan ja hyödyntämisen maailmassa.

Suorita maksuton lupakortti

Joskus omasta osaamisesta puuttuva palanen voi olla niinkin pieni asia kuin lupakortti. Työvoimakoulutuksena suoritettu lupakortti on maksuton.

Nuori! Tutustu eri aloihin ja saa tukea työnhakuun

Oletko nuori, otat ensiaskeleita työelämässä etkä ole aivan varma siitä, minkälaisia työtehtäviä itseäsi kiinnostavalla alalla on tarjolla? Nämä asiat selviävät helposti eri alojen perusteita käsittelevissä koulutuksissamme. Koulutuksissa perehdyt monipuolisesti alan ammatteihin ja työtehtäviin.

Käy kurkkaamassa, kiinnostaisiko esimerkiksi jompikumpi seuraavista koulutuksista sinua!

Kesätöihin?

Työvoimakoulutuksista saat myös tukea kesätöiden etsimiseen. Voit päästä kesätöihin kahvilaan tai ravintolaan esim. seuraavan koulutuksen käytyäsi: