Hyppää pääsisältöön

30.11.2022

Kuva
Ihmisiä pöydän ympärillä. Kuva Tero Takalo-Eskola
Koulutuskokeilussa sinulla on mahdollisuus tutustua sinua kiinnostavaan oppilaitokseen ja koulutuksen sisältöön. Jos sinulla on vaikeuksia ammatin tai alan valinnassa ja haluat varmistua suunnitelmastasi ennen kuin haet koulutukseen, koulutuskokeilu on sinulle sopiva palvelu.

Keski-Suomen TE-toimiston ja alueen työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaina olevat työnhakijat ovat voineet hakeutua lokakuusta alkaen koulutuskokeiluun osana Kurkista koulutukseen- koulutuskokeilupilottia. Gradia ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke toteuttavat pilotin yhdessä TE-palvelujen ja kuntakokeiluiden kanssa. Mutta mikä on koulutuskokeilu? 
 
Koulutuskokeilun aikana saat tietoa alan koulutuksista, opiskelusta, tutkinnoista, työllistymisestä ja työtehtävistä sekä alalle soveltuvuudesta. Pääset mukaan oppitunneille ja keskustelemaan opettajien, opinto-ohjaajan ja alan opiskelijoiden kanssa. Saat tarvittaessa apua myös opiskelun tukitoimien suunnitteluun. 

Ota yhteyttä omavalmentajaan 

Koulutuskokeiluun voi hakeutua sopimalla palvelusta omavalmentajan, TE-palveluiden asiantuntijan tai ammatinvalintapsykologin kanssa.  
  
Gradia Jyväskylä toteuttaa koulutuskokeilua pienryhmissä sosiaali- ja terveysalan sekä kone- ja tuotantotekniikan osalta. Gradia Jämsä järjestää sosiaali- ja terveysalan koulutuskokeilua yksilöllisenä toteutuksena joustavasti.  
 
Koulutuskokeilua järjestetään myös Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa Äänekoskella (Opinahjon ja Piilolan yksikössä) ja Saarijärvellä (Tarvaalan yksikössä Biotalouskampuksella). Tarvaalassa on mahdollisuus yöpyä opiskelija-asuntolassa koulutuskokeilun aikana. Koulutuskokeiluja voidaan toteuttaa mahdollisuuksien mukaan yksilöpalveluna Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston kaikilla koulutusaloilla. 
 
Mikäli löydät koulutuskokeilun kautta itsellesi uuden alan, jota haluaisit opiskella voi oppisopimus sen jälkeen olla myös yksi vaihtoehtosi opintojen aloittamiseksi! Voit tutustua lisää täältä, kuinka oppisopimus etenee Jyväskylän kaupungilla. 
 

Lisätietoa koulutuskokeilupilotista voit lukea Gradian osalta täältä ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston osalta täältä. 
 
Heräsikö mielenkiintosi? Voit ottaa tarvittaessa omavalmentajaasi yhteyttä jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asioinnissa. 
 

Yhteystiedot:  

Gradia:  
Kaisa Lassila, projektipäällikkö 
puh. 040 341 5023  
kaisa.lassila (at) gradia.fi  
 
Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto:  
Maija Salmelin, opinto-ohjaaja  
puh. 040 7083 710 
maija.salmelin (at) poke.fi 
 
Työllisyyspalvelut ja kuntakokeilut
Jyväskylä, Muurame, Laukaa, Äänekoski 
Minna Laakso, palvelukoordinaattori  
puh. 050 593 3130 
minna.laakso (at) jyvaskyla.fi  

Työllisyyspalvelut ja kuntakokeilut
Jämsä, Keuruu, Saarijärvi  
Noora Rauhala, omavalmentaja  
puh. 040 152 9903 
noora.rauhala(at) keuruu.fi 

TE-palvelujen lisätiedot:  
Mirka Paavola, asiantuntija  
puh. 0295 046 142 
mirka.paavola(at)te-toimisto.fi