Hyppää pääsisältöön

23.11.2022

Taidemuseon Jouluisessa taidebasaarissa paketoidaan taas mukavia taidelöytöjä joulukuun toisena viikonloppuna. Basaari on avoinna lauantaista sunnuntaihin 10.-11.12. kello 11-18 ja tunnelmalliseen tapahtumaan on vapaa pääsy.
Kuva
Taidebasaarin juliste. Kuva korhonla

Basaari tarjoaa tuttuun tapaan monipuolisen kattauksen keskisuomalaista kuvataidetta ja taidekäsityötä, mukana myös kirjallisuuden ja musiikin edustajia.

Saatavilla on muun muassa grafiikanvedoksia Naoji Ishiyamalta, Maria Pihliltä ja Maria Koski-Lammilta, käyttökeramiikkaa Leila Ylöseltä, Kaisu Hirvoselta ja Panu Koskimieheltä, eläinaiheisia pienoisveistoksia Joel Rahkoselta sekä maalauksia Minja Revonkorvelta, Svetlana Ruoholta, Maarit Siltamäeltä ja Olga Malytchevalta. Valokuvatuotteita edustavat Jaana Polamo,  Hanna Nelimarkka ja Anssi Ruuska.  
Tuotteineen ovat tavattavissa ja hyvää mieltä tuomassa basaarikonkarit Raija Luukkonen keramiikkaikoneineen ja nukketaiteilija Ippa Särkkä tonttuineen, nukkeineen ja muine hahmoineen. Lisäksi basaarista löytyy kierrätysmateriaaleista valmistettuja tai muutoin yksilöllisiä laukkuja ja koruja Niina Frimanilta ja Aalan Designilta. Eeva Flyktmanin kierrätysmosiikkiteokset ovat uniikkeja kodin väripilkkuja. Jouluisia kuvitustuotteita ja kortteja tuo moni tekijä mukanaan myyntipöydälle, joten jokainen löytää varmasti mieleiset joulukortit, muistivihkot ja paperituotteet laajasta valikoimasta. Erityisesti lahjoiksi sopivia kirjoja basaariin tuovat Atena-kustannus ja Kustannus Linna sekä lastenmusiikkia Loiskis ry. 


Tänä vuonna basaari levittäytyy Graphica Creativa grafiikkanäyttelyn lomaan. Ylimmän kerroksen näyttelytila Ilmiössä voi koko perheen voimin tutkia Camilla Mickwitzin kuvituksia, piipahtaa leikkitilassa tai levähtää säkkityynyillä. Tunnelmallinen kahvila KatinCa tarjoaa suolaista ja makeaa kahvin kanssa museon aulassa. 

Myös Jouluinen pop up -myymälä taidemuseon museokaupassa 18.11.–28.12. houkuttelee tekemään persoonallisia hankintoja pukinkonttiin. Taidemuseon museokauppa on täydentänyt tuotevalikoimaansa laajentuen jouluiseksi pop up -kaupaksi muutaman viikon ajaksi ennen joulua.  Myymälästä löytyy paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita, kuten erilaisia taideteoksia, koristeita ja kortteja. Mukana on tuotteita Päivi Meriläiseltä, Decocutilta, Titiduulta, Taina Ristikiveltä, Karkkikoululta, Lumoamolta ja Johanna Lehtomaalta. Museokauppa on auki taidemuseon aukioloaikoina ti–su klo 11–18. 

Kuva
Taidebasaarin pohjapiirros. Kuva korhonla


Taidemuseon jouluikkuna ilahduttaa Kauppakadulla liikkujia joulusesongin ajan jo kahdeksatta kertaa. Jouluikkunan on ideoinut ja rakentanut aikaisempien vuosien tapaan jyväskyläläinen kuvataiteilija Jonna Suurhasko. Merry Art vol. 8 on nähtävillä taidemuseon ikkunassa 8.1.2023 saakka ja tällä kertaa katselijoita viihdyttää satumainen pienen pieni joulu.  Suurhasko on loihtinut myös taidebasaarin ylle taianomaista tunnelmaa. 

Ydinkeskustan pysäköintitalot tarjoavat tulevan joulusesongin asiakkaille lauantaisin kaksi tuntia maksutonta pysäköintiä. Edun saa Moovy -mobiilisovelluksella. Kampanja koskee seuraavia pysäköintitaloja: P-Tori, P-Sokos, P-Asema, P-Kolmikulma, P-Matkakeskus ja P-Cygnaeus.  Kahden pysäköintitunnin maksuttomuus koskee kampanja-aikana lauantaisin klo 6.00–18.00 alkavia pysäköintejä. 

Jyväskylän taidemuseo ja museokauppa 
Kauppakatu 23 
avoinna ti-su 11-18

Jouluinen taidebasaari 
10.-11.12.2022 klo 11-18, vapaa pääsy.

Jouluisen taidebasaarin myyjät 2022:
1.    Kustannus Linna / AP Kivinen
2.    Olga Malytcheva
3.    AAlan Design 
4.    Eeva Kuusela ja Outi Markkanen
5.    Maarit Siltamäki
6.    Tuula Haverinen
7.    Glimmering Deep Design
8.    Leila Ylönen
9.    Aino Kajaniemi
10.    Talisa Design
11.    Hanna Nelimarkka ja Jaana Polamo
12.    Maria Pihl
13.    Justine Florio
14.    Sveta Peura 
15.    Joel Rahkonen / Tuukka Toijanniemi
16.    Niina Vehmaa
17.    Maria Koski-Lammi / Kaisu Hirvonen 
18.    Atena Kustannus
19.    Naoji Ishiyama
20.    Eeva Flyktman
21.    Raija Luukkonen
22.    Niina Friman
23.    Panu Koskimies
24.    Minja Revonkorpi
25.    Anssi Ruuska / Kristiina Lempiäinen-Trzaska
26.    Mary’s Art / Svetlana Ruoho
27.    Ippa Särkkä
28.    Loiskis ry
29.    Päivi Hintsanen