Hyppää pääsisältöön

22.11.2022

Katutaidetapahtumassa on hyvää musaa, graffitityöpaja sekä katutaidetta esittelemässä kuvataiteilijat Anna Ruth ja Jukka Silokunnas. Taidemuseon katutaidetapahtuman innoittajana on yhdysvaltalainen katutaiteen naispioneeri Swoon, jonka teoksia nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa Graphica Creativa -näyttelyssä. Tapahtuma on avoin kaikille katutaiteesta kiinnostuneille, sinne on vapaa pääsy ja se on myös ikärajaton.
Kuva
Jukka Silokunnaksen kuva graffitista. Kuva Jyväskylän taidemuseo

Viihdyttävässä ja rennossa tapahtumassa kuullaan asiantuntijapuheenvuorot katutaidetta jo pitkään tehneiltä jyväskyläläisiltä taiteilijoilta, eli Anna Ruthilta ja Jukka Silokunnakselta. Anna Ruth ja Jukka Silokunnas kertovat esimerkkejä meiltä ja muualta.  

Hyvää tunnelmaa rakentaa DJ IZZE luomalla musiikkia taidemuseon tiloihin. 
Tapahtuman aikana osallistujat saavat mahdollisuuden uppoutua myös graffitien suunnitteluun Jeren pitämässä työpajassa. Luentojen ja katutaidetyöpajan lisäksi kävijät ovat tervetulleita tutustumaan meneillään olevaan Graphica Creativa -näyttelyyn. Aulan keskustelunurkkauksessa voi rentoutua, vaihtaa ajatuksia ja ehkä luoda uusia tapahtumia. 

Tapahtuman tuottavat taidemuseossa harjoittelussa olevat kulttuurituotannon Erasmus-vaihto-opiskelijat Humakista, Korpilahden yksiköstä. Jyväskylän taidemuseon yhteistyökumppaneina Alkio-opisto ja kulttuuriyhdistys Tuff!

Kuva Jukka Silokunnas. 
 

Street Art Event 
17.30-19.30 musiikkia DJ Izze ja graffitityöpaja (3. krs Taidetila Ilmiö)
18.00 Jukka Silokunnas: johdatus katutaiteeseen (3. krs Taikatila)
19.00 Anna Ruthin puheenvuoro katutaiteesta 
20.00 tapahtuma päättyy

Tapahtuma on avoin kaikille katutaiteesta kiinnostuneille.
Vapaa pääsy, ikärajaton tapahtuma.

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23