Hyppää pääsisältöön

12.9.2022

Kuva
Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan nuija. Kuva Jaana Pinson
Jyväskylän kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginjohtajan virka täytetään 8 vuoden määräajaksi. Tavoitteena on, että valtuusto valitsee kaupunginjohtajan tammikuun kokouksessaan. Virkakausi käynnistyy toukokuussa 2023.

Jyväskylän kaupunginjohtajan viran täyttäminen etenee valtuustoon

Jyväskylän kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginjohtajan virka täytetään kahdeksan vuoden määräajaksi. Viran kelpoisuusvaatimukseksi esitetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, perehtyneisyyttä kunnan hallintoon ja talouteen sekä laaja kokemusta organisaation johtamisesta. Lisäksi virkaan valittavalta edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, monipuolista elinkeinoelämän tuntemusta, kykyä johtaa taloutta ja ihmisiä, visiointikykyä sekä strategista ajattelua.

Nykyisen kaupunginjohtajan Timo Koiviston kahdeksan vuoden määräaikainen virkakausi päättyy 30.4.2023. Viran täyttöprosessi etenee siten, että kaupunginvaltuusto täyttää viran tammikuun kokouksessaan ja uusi virkakausi käynnistyy 1.5.2022. Virassa käytetään kaupungin rekrytointiperiaatteiden mukaista kuuden kuukauden koeaikaa.

Haastatteluryhmän muodostaa Jukka Hämäläinen (SDP), Joni Parkkonen (PS), Eila Tiainen (Vas.), Marika Visakorpi-Kemppainen (KD), Jaakko Selin (Kok.), Meri Lumela (Vihr.) ja Jari Colliander (Kesk.). Haastatteluryhmän puheenjohtajana toimii Jukka Hämäläinen ja varapuheenjohtajana Jaakko Selin. Haastatteluryhmän sihteeri on kansliapäällikkö. Haastatteluryhmän puheenjohtajalla on tarvittaessa mahdollisuus täydentää ryhmää.

Matti Nykäsen rahastoa esitetään lakkautettavaksi – toiminta kuitenkin jatkuu

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Matti Nykäsen vuonna 1988 perustettu rahasto lakkautetaan ja varat siirretään Jyväskylän Hiihtoseura ry:n mäkijaostolle niin, että hiihtoseura voi varoista jakaa vuosittain stipendejä nuorille urheilijoille.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti elokuussa 1988 perustaa Matti Nykäsen rahaston, jonka tarkoituksena on Jyväskylän kaupungissa vakinaisesti asuvien urheilijoiden tukeminen stipendejä myöntämällä. Ensisijaisia tuen saajia ovat nuoret urheilijat. Rahaston alkupääomaksi kaupunki on laittanut 8.409 euroa.  Rahaston arvo tällä hetkellä on 19.069,03 euroa. Rahastosta on edellisen kerran vuonna 2008 jaettu 3.000 euron stipendi Jyväskylän Hiihtoseura ry:n mäkijaostolle juniorihyppääjien harjoitteluolosuhteiden parantamiseen.

Kaupunki katsoo, että rahaston varojen jakaminen sääntöjen tarkoituksen mukaisesti on mahdollista toteuttaa suoraan Jyväskylän Hiihtoseura ry:n mäkijaoston kautta. Rahasto voidaan siten lakkauttaa ja osoittaa rahaston loppuvarat mäkijaostolle. Varojen siirtämisen edellytyksenä on, että Jyväskylän Hiihtoseuran mäkijaosto antaa selvityksen, mihin varat on käytetty.

Jyväskylän Hiihtoseura ry on perustettu 21.10.1945 ja seurassa on noin 200 jäsentä. Mäkijaostoa edustaa 30-40 aktiivihyppääjää ja yhdistetyn harrastajaa. Toiminta-alueena on Jyväskylän kaupunki lähialueineen.

Kaupunki ei ota vastaan lahjoitusta Kiinteistö Oy:n Jyväskylän Lääkäritalo -yhtiöstä

Kaupunginhallitus päätti, ettei kaupunki ota vastaan lahjoitusta Kiinteistö Oy:n Jyväskylän Lääkäritalo -nimisestä yhtiöstä. Taustalla on kaupungille tehty lahjoitusesitys, jossa tarjotaan kaupungille toimistotilaa. Tällä hetkellä tyhjänä oleva tila on aiemmin toiminut terveydenhuollon toimitilana.

Kaupunki toteaa päätöksen perusteluissa, että sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyessä hyvinvointialueen vastattavaksi 1.1.2023, kaupungilla ei jää sellaisia toimintoja, jotka soveltuisivat huoneistoon sen nykyisen käyttötarkoituksen puolesta. Tämän vuoksi huoneistoon jouduttaisiin mahdollisesti toteuttamaan muutostöitä. Lisäksi kiinteistöön on suunnitteilla vuonna 2023 julkisivukorjaus, minkä vuoksi kyseinen arvio ei pidä ensi vuonna enää paikkaansa. Huoneiston realisointimahdollisuuksiin ja realisoinnista saatavaan kauppahintaan liittyy epävarmuutta.

Työpaikka-alueiden maankäytön toteuttamisohjelma merkittiin tiedoksi

Kaupunginhallitus merkitsi kaupunginjohtajan muutetun päätösesityksen mukaisesti TYKKI2022-ohjelman ja vie sen tiedoksi myös kaupunginvaltuustolle. TYKKI2022-ohjelman tarkoituksena on työpaikka- ja yritystoimintoihin liittyvän maankäytön kokonaiskuvan ja tulevien painopisteiden määrittäminen. Ohjelman keskeisenä tavoitteena on varmistaa määrällisesti ja laadullisesti riittävä tonttitarjonta. Mukana ovat niin teollisuus-, varasto-, liike- kuin toimistorakentaminen.

Ohjelmalla tuetaan kilpailukykyisten toimintaympäristöjen kehittämistä Jyväskylästä sijoittumispaikkaa hakeville yrityksille ja työpaikkatoiminnoille. Lisäksi tarkoituksena on, että työpaikka-alueiden toteutukseen tähtäävät investoinnit ovat ennakoituja. Työ tuottaa lähtökohtia mm. kaavoitusohjelmalle, investointiohjelmille, maanhankinnalle, tontinluovutukselle ja elinkeinomarkkinoinnille.

------

Lisäksi kaupunginhallitus antoi kaupunginvaltuustolle vastaukset vuoden 2021 arviointikertomuksessa esitettyihin kehittämisehdotuksiin ja kysymyksiin. Hallitus ehdottaa lisäksi kaupunginvaltuustolle, että se perustaa hallinnollisesti Kauramäen uuden päiväkodin, joka aloittaa toimintansa lokakuussa 2022. Lisäksi hallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se myöntää Katri Savolaiselle eron Keski-Suomen maakuntavaltuuston jäsenen tehtävästä ja valitsee hänen tilalleen uuden jäsenen.

Kaupunginhallituksen kokouksen esityslistat ja pöytäkirjat

Lisätietoja:

- Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin p. 0400 778 779

- Jyväskylän kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Meri Lumela, p. 050 554 7167

- Jyväskylän kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Jari Colliander, p. 040 740 1850

- Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, p. 014 266 1501

Asiasanat: