Hyppää pääsisältöön

31.8.2022

Haluatko opiskella alalle, jolla on paljon työpaikkoja? Keski-Suomessa on pulaa työntekijöistä monella eri alalla, kuten sosiaali- ja terveysalalla, puhdistuspalvelualalla, teknisillä aloilla ja palvelualoilla. Lue ajankohtaiset vinkit työnhakijalle työnhakuun ja alan valintaan tästä jutusta.
Kuva
Kolme henkilöä kirjoittaa pöydän ääressä. Kuva Tero Takalo-Eskola

Tule juttelemaan ja miettimään eri koulutusvaihtoehtoja OsaajaKS-koulutusohjaajien kanssa. Voisiko lyhytkestoinen koulutus olla hyvä sinulle? Millaisia työvoimakoulutuksia on tarjolla? Entä miten voisit opiskella oppisopimuksella samalla kun saat palkkaa työstä? Aina ei tarvitse aloittaa pitkää koulutusta. Lyhytkoulutus tai tutkinnon osa on hyvä vaihtoehto.

Kuva
Mies levittää kätensä vartalon molemmille puolille. Kuvassa lukee Mikä ala sopisi mulle?

 

OsaajaKS-koulutusohjaus paikan päällä Jyväskylässä, Äänekoskella ja Laukaassa.  

Jyväskylä ja Muurame (Asemakatu4, Jyväskylä)

  • Tiistaisin klo 9.00 - 12.00
  • Torstaisin klo 13.00 - 16.00

Äänekoski (Hallintokatu 4)

  • Tiistaisin kello 9.00-11.00

Laukaa (Arwidssonintie 15-17)

  • Keskiviikkoisin kello 13.00-16.00

Voit tulla ohjaukseen ilman ajanvarausta. Voit myös ottaa yhteyttä koulutusneuvojiin sinulle sopivana aikana. Neuvonta ei sido sinua mihinkään ja on myös maksutonta. 

Tavoitat koulutusohjaajat yhteydenottolomakkeella, jonka löydät työllisyyspalveluiden www-sivuilta tai osaajaks.fi sivuilta tai  

Kiinnostaako tarkemmin? Ammattibarometri kertoo visuaalisessa muodossa, mille aloille ja mihin tehtäviin kaivataan lisää tekijöitä! Tutustu tuoreimpaan ammattibarometriin. 

Vinkkejä työnhakuun 

Kuva
Ihminen kirjoittaa paperille pöydän päällä. Kuva Tero Takalo-Eskola

Työnantajat etsivät tekijöitä nyt Työmarkkinatorilta! 

Jos et ole vielä luonut työnhakuprofiilia Työmarkkinatorille, tee se nyt! Profiilin kautta ja tekoälyn avulla työnantajat voivat löytää sinut ja ottaa sinuun yhteyttä.  Jos kaipaat tukea oman osaamisen sanoittamiseen, jätä asiantuntijallesi/omavalmentajallesi yhteydenottopyyntö Oma asioinnissa. Lue lisää, miten työnhakuprofiili luodaan! 

Työmarkkinatorilta löydät myös työnhakuvinkkejä: Millaisella hakemuksella vangitset työnantajan huomion? Kuinka valmistautua työhaastatteluun? Mitä ei tarvitse kertoa rekrytoijalle? Lue täältä työnhakuvinkit. 

Jännittääkö työhaastattelu? 

Voit tehdä omavalmentajasi kanssa nauhoitettavan työhaastatteluharjoituksen tai keskustella haastatteluun valmistautumisesta. Katso yleisimpiä työhaastattelukysymyksiä täältä! 

CV-Paja kuntakokeilun asiakkaille! 

Tule päivittämään ansioluettelo CV-pajaan tiistaisin klo 12-13.30. Ilmoittaudu tästä! Työllisyyden palvelutori, Asemakatu 4.     

  

Valmennukset tukevat työnhakua ja urasuunnittelua 

”Olen saanut valmennuksesta tukea ja kannustusta tulevaisuuteen, ja valmennuksen aikana omat suunnitelmat ovat selkiytyneet paremmin.” - valmennuksen käynyt työnhakija 

Näistä valmennuksista saat tukea työnhaun eri vaiheisiin: 

Työnhakuvalmennuksessa saat tsemppausta työnhakuun, tietoa uusimmista työnhakuvinkeistä ja –kanavista, kehität työnhakutaitojasi sekä kuulet tuoretta tietoa työmarkkinoista. 

Uravalmennuksessa saat tukea urasuunnitelmiisi ja tietoa sinulle sopivista työ- ja koulutusmahdollisuuksista. Valmennuksessa on rahanarvoisia etuja: Sinun on mahdollista suorittaa veloituksetta 2 kappaletta lupakortteja (esim. työturvallisuuskortti tai hygieniapassi). 

Työhönvalmennuksessa saat henkilökohtaisen työhönvalmentajan, joka auttaa sinua työllistymään ja tukee sinua myös uuden työsuhteen alussa. Pääset mukaan ottamalla yhteyttä omaan asiantuntijaasi TE-toimistossa tai kuntakokeilussa. 

Lue lisää valmennuksista TE-palveluiden verkkosivuilta.

Katso alkavat valmennukset täältä. 

 

Työvoimakoulutukset - ketterästi työllistävälle alalle 

Kuva
kaksi henkilöä pöydän ympärillä. Toinen henkilö istuu ja pitää kättä tietokoneella.

Työvoimakoulutuksen avulla voit esimerkiksi hankkia koulutuksen työllistävälle alalle, päivittää osaamistasi työelämän tarpeita vastaamaan tai suorittaa lupakoulutuksen ja saada lupakortin - rahanarvoinen etu! 

Työvoimakoulutukset tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutuksen ajalta on mahdollista saada työttömyysetuuden lisäksi kulukorvausta. Hae mukaan nyt! 

Löydät Keski-Suomen kaikki haussa olevat yli sata työvoimakoulutusta osoitteesta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/ 
 

Digitaidot kuntoon – koulutuksia aloittelijoille ja edistyneemmille 

Riittävät digitaidot ovat vaatimuksena monessa työpaikassa ja myös työnhaussa ja opiskeluissa. Jyväskylässä, Jämsässä ja Keuruulla alkaa lyhyt, 15 päivää kestävä Office-ohjelmien perusteet ja tietoturva –koulutus. Tämä koulutus on hieno mahdollisuus sinulle, joka haluat päästä opettelemaan digitaitojen alkeita! 

Office-ohjelmien perusteet ja tietoturva (Jämsä) (nro 707555), haku päättyy 12.9. 

Office-ohjelmien perusteet ja tietoturva (Keuruu) (nro 707556), haku päättyy 2.10. 

Office-ohjelmien perusteet ja tietoturva (Jyväskylä) (nro 708713), haku päättyy 31.10. 

Jos sinulla on jo perusdigitaidot hallussa mutta haluat kehittää lisää esimerkiksi työelämän digitaitoja, kannattaa tutustua seuraavaan koulutukseen: 

Digistudio, Office-ohjelmien perusteet ja tietoturva, jatkokoulutus (708714) toteutetaan verkko-opintoina, joten voit osallistua kotoa käsin. Haku päättyy 10.10. 

 
Oletko pohtinut uudelle työuralle lähtemistä? 

Työvoimakoulutuksena on tarjolla koko polku: ensin alaan tutustuttava koulutus ja sen jälkeen jatkokoulutusta tutkintoon asti. Tässä esimerkkejä koulutuksista, jotka johdattelevat sinut työllistävälle alalle: 

Keittiötyöhön Ravintola- ja catering-alalle (nro 706489), haku päättyy 6.9. Tämän koulutuksen jälkeen voit hakeutua vuodenvaihteessa suorittamaan alan jatkokoulutusta tai päästä suoraan töihin. 

Rakennusalan perusteet (nro 707261) (Jyväskylä) Rakennusalan perusteet (nro 707263) (Jämsä). Molemmissa hakuaikaa 25.9 asti. Jatkokoulutusta tarjolla vuodenvaihteessa. 

Sosiaali- ja terveysalan perusteet (nro 707816), haku päättyy 4.9. Tässä koulutuksessa saat käsityksen siitä, millaista työ hoitoalalla on ja voisiko se sopia sinulle. Jos olet jo valinnut hoitoalan tulevaisuuden alaksesi, voit hakeutua suoraan ammatilliseen koulutukseen: Hoiva-avustaja (nro 708710), haku päättyy 10.10. 
 

Korkeakoulutetuille: tuotteista oma osaamisesi ja opi markkinoimaan sitä! 

Korkeasti koulutetuille erityisosaamista verkossa (nro 706343) on suunnattu eri alojen korkeasti koulutetuille (yliopisto ja AMK) työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneita osaamisensa tuotteistamisesta ja haluavat lisää varmuutta sen markkinointiin. Koulutuksessa opiskellaan myös palvelumuotoilua, yrittäjyyttä, LEAN-ajattelua, digitaalisuuden ja tekoälyn mahdollisuuksia sekä projektiosaamista ja hankintataitoja. Mikä parasta, siihen sisältyy myös asiantuntijaharjoittelua valitsemassasi yrityksessä/organisaatiossa. Hae mukaan 11.9. mennessä! 

 

RekryKoulutus - työpaikka ja koulutus samassa paketissa! 

RekryKoulutuksessa yhdistyvät kouluttajan järjestämä teoriaopetus ja työssäoppiminen koulutuksessa mukana olevalla työnantajalla. RekryKoulutuksen taustalla on aina työnantajan tarve uusille työntekijöille. Koulutukseen osallistuvan tulee olla työtön tai työttömyysuhan alainen. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet ja soveltuvuutensa työhön osoittaneet henkilöt työllistyvät koulutuksen päätyttyä työnantajalle. 

Katso tästä kaikki Keski-Suomessa haussa olevat RekryKoulutukset.

Katso tästä RekryKoulutuksen avulla viestintä- ja markkinointipäälliköksi työllistyneen Nooran tarina:

Markkinointivirittämö - Markkinoinnin osaaja pk-yrityksessä (nro 708866) 
Haku päättyy 26.9.
 
Etsitkö uutta työpaikkaa markkinoinnin parissa? Haluatko päivittää osaamisesi 
vastaamaan kasvavan pienen tai keskisuuren yrityksen markkinoinnin tarpeita? Aava & Bangin Markkinointivirittämö tarjoaa mahdollisuuden oman markkinointiosaamisen kehittämiseen ja uuden työroolin rakentamiseen koulutuksessa mukana olevissa yrityksissä! 

Traktoriasentajaksi Valtralle, 2 koulutusta: 

RekryKoulutus Traktoriasentajaksi Valtralle I (nro 708831) 
Haku päättyy 9.10.2022 

RekryKoulutus Traktoriasentajaksi Valtralle II (nro 708832) 
Haku päättyy 6.12.2022 

Keski-Suomen tunnetuimpiin työnantajiin kuuluva Valtra hakee kasvavaan joukkoonsa uusia tulevaisuuden osaajia asennustyöhön traktorien kokoonpanolinjalle Suolahteen. Voit olla alan kokenut konkari tai urasi alkumetreillä - saat työhön tarvittavan koulutuksen. Nämä työt oppii vain tekemällä! 

Ohjelmistokehitys ja digitaalinen markkinointi (nro 708563) 
Haku päättyy 9.9.2022 

Etsitkö uutta työpaikkaa ohjelmistokehityksen tai digitaalisen markkinoinnin parista? Tarjolla on useita rooleja uransa eri vaiheissa oleville tekijöille. Koulutuksen sisältö räätälöidään opiskelijan aikaisemman osaamisen ja tavoitetyöpaikan tarpeiden mukaisesti. 

Komposiittiosaaja, Patria Aerostructures Oy (nro 708056) 
Haku päättyy 4.9.2022 

Patria etsii kasvavan liiketoimintansa tueksi uusia osaajia työskentelemään ilma-alusten komposiittirakenteiden parissa. Työhön kuuluu laminointi- ja kokoonpanotehtäviä. Työt sijaitsevat Jämsän Hallissa. 

Siivoojan RekryKoulutus SOL Palvelut Oy:lle ja Ilveslahden Siivous Oy:lle (nro 708839) 
Haku päättyy 25.9.2022 

Kouluttaudu ja työllisty puhtaanapitoalan ammattilaiseksi! Voit olla alan konkari tai urasi alkutaipaleella – saat tarvittavan koulutuksen. Tässä työssä näet kätesi jäljen! 

 

Työkokeilussa voit kokeilla uutta alaa tai saada työkokemusta 

Työkokeilussa voi kokeilla sinulle uutta alaa ennen opintoihin tai uuteen työpaikkaan sitoutumista. Työkokeilun aikana saat samaa työttömyysetuutta kuin työnhakijana. Työkokeilu on aina määräaikainen ja sen ajalta ei tehdä työsopimusta.  

Katso Noran kokemus työkokeilusta kahdessa eri työpaikassa. Työkokeilupaikka Hotelli Albassa muuttuikin kesätyöksi ja nyt hän tähtää opiskelemaan opettajaksi. Katso video miksi työkokeiluun kannattaa mennä: 

 

Nuorille työkokeilupaikkoja Music Against Drugs ry:n INK-tiimissä 

Mikä? Maksuton tiimijakso, jossa mahdollisuus työskennellä muiden nuorten kanssa ja toteuttaa esimerkiksi pelaamisen, musiikin, valokuvauksen, streamauksen, yhteiskunnallisen markkinoinnin ja ohjauksen projekteja. 18-29 -vuotiaille keskisuomalaisille nuorille, aiempaa kokemusta ei vaadita. 

Milloin? Syksyn tiimijakso 5.9-16.12.2022, mukaan voi hakea aloitusajankohdan jälkeenkin. 

Hae ja kysy lisää! Tiimivalmentaja Miia Matilainen, 050 411 1672, miia.matilainen@musicagainstdrugs.info  

 

Nämä tapahtumat saattavat kiinnostaa sinua: 

 

Perttu Pölönen: “Koulutus ei meitä pelasta, vaan osaaminen”. Osaamisen tunnistamisen tapahtuma korkeakoulutetuille työnhakijoille Ruusupuistossa 6.9. klo 12 alkaen. Katso tapahtuman ohjelma täältä.  

Rekry, työelämä ja koulutus –messut Paviljongissa 22.9. klo 10-18. Messuille on vapaa pääsy. Katso lisää täältä.

Mikä ihmeen hyvä tyyppi? Oma osaaminen näkyville työnhaussa -webinaari (Teams) 8.9. klo 10-11: Mitä työpaikkailmoitusten osaamistoiveiden takana on? Mistä kaikkialta työnantajan arvostamaa osaamista kertyy? Millainen osaaminen jää helposti itseltä huomaamatta? Työnhakijoiden kysymyksiin vastaamassa Valtran HR director Hanna Gore. Linjoille tästä linkistä!