Hyppää pääsisältöön

24.8.2022

Kuva
Kaksi henkilö istuu vastakkain tuoleilla
HELPPOrekry on maksuton palvelu työnantajille, jossa Jyväskylän työllisyyspalveluiden yrityskoordinaattori tuo työnhakijat tutustumaan rekrytointia harkitseviin yrityksiin.

Mitä yhteistä on kokilla, lossinkuljettajalla ja seminologilla? Vastaus on, että heistä kaikista voi tulla esimerkiksi kirjanpitäjiä tai palkanlaskijoita Monetralle. Kyky tarttua työhön, keksiä arjen ratkaisuja ja pysyä aikataulussa ovat tärkeitä taitoja ja aiemmasta työurasta voi tuoda mukaan paljon osaamista uudelle alalle. Tämän lisäksi vaaditaan tietysti alan ammattiosaamista, johon hyvän lähtökohdan alan vaihtajillle antaa esimerkiksi uudelleen koulutuksen kautta hankittu tutkinto. 

Monetran toimitusjohtaja Mari Soukka kehuu työnhakijoiden vierailua vaivattomaksi tavaksi tavata työnhakijoita verrattuna perinteiseen rekrytointiprosessiin hakemuksineen ja haastatteluineen. Työnhakijat pääsivät tutustumaan Monetran tiloihin ja henkilökuntaan rennossa ilmapiirissä.

— Jyväskylän kaupungin yrityskoordinaattoreiden johdolla saimme tutustua ryhmään meistä yrityksenä kiinnostuneita työnhakijoita yhdellä kertaa. Kaikki vierailijat olivat potentiaalisia työntekijöitä meidän kannaltamme ja jatkamme edelleen keskustelua työnhakijoiden kanssa. Työtön työnhakija voi tulla meille ensin myös työkokeiluun, jossa voi tunnustella molemmin puolin, miltä työskentely meillä tuntuu, toimitusjohtaja Soukka sanoo. 

Jyväskylän työllisyyspalveluiden yrityskoordinaattorit sopivat vierailuja yrityksiin, joissa tarvitaan uusia työtekijöitä. Työllisyyspalvelut etsivät maksutta sopivimmat työnhakijat tutustumiskäynnille yritykseen ja esihaastattelevat ehdokkaat ennen vierailua. Vierailu ei sido kumpaakaan osapuolta, vaan vierailu mahdollisuus tutustua työnhakijoihin ja esitellä omaa yritystä työpaikkana.  

— Me olemme aina kiinnostuneita työnhakijoista. Me muistamme kaikki hakijat ja vaikka työpaikkaa ei löytyisi heti, on siitä etua, että on ollut aktiviinen ja käynyt meillä jo vierailulla. Meidän kannaltamme paras työnhakija on tavallinen ihminen, joka haluaa kehittää itseään ja haluaa tehdä tämän alan töitä, Soukka vinkkaa. 

Kiinnostaako HELPPOrekry?
Kysy lisää yrityskoordinaattoreilta: p. 014 569 1332, puhelinneuvonta avoinna arkisin kello 9-15.30