Hyppää pääsisältöön

12.7.2022

Kuva
Tabletin käyttöä opetuksessa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Myös Jyväskylässä kolmella koululla elokuussa käyttöön otettavasta DigiOne -järjestelmästä keskustellaan Suomi Areenassa Porissa 15.7. Jyväskylästä mukana on sivistyspalvelujen kehittämispäällikkö Tuija Rasinen, joka osallistuu 15.7. klo 13.00 keskusteluun, jossa pohditaan, millaisia digitaalisia palveluja luotaisiin, jos koulu keksittäisiin tänään. 

Jyväskylä on DigiOne-edelläkävijäkuntana mukana koulujen uudenlaisten sähköisten palvelujen ja toimintakulttuurin kehitystyössä 

Jyväskylä on mukana vuonna 2019 käynnistyneessä laajassa oppimisen ja hallinnon sähköisten palvelujen kehittämisen DigiOne-hankkeessa Vantaan, Espoon, Oulun, Tampereen, Turun, Lahden ja Kuntien Tieran kanssa. Tavoitteena on helpottaa ja parantaa oppijoiden ja oppilaitosten henkilöstön arkea sekä edistää oppimista, yhteiskehittämistä, yhdenvertaisuutta sekä koulun ja kodin yhteistyötä.  

DigiOne-järjestelmä otetaan elokuussa 2022 käyttöön Huhtasuon yhtenäiskoulussa, Puistokadun päiväkotikoulussa ja Keltinmäen koulussa. Muut Jyväskylän kaupungin peruskoulut liittyvät DigiOne-käyttäjiksi syksyllä 2024. 

-Sähköisten järjestelmien ja ihmisten välinen vuoropuhelu tulevat palvelemaan oppilasta tehden oppimisen polusta mahdollisimman sujuvan, sanoo DigiOne-hankkeen ohjausryhmässä Jyväskylää edustava Tuija Rasinen.  

DigiOne tulee korvaamaan muun muassa nykyisen oppilaitoshallinnan järjestelmäkokonaisuuden (Primus, Kurre ja Wilma).  

-Tällä hetkellä hallinnolliset järjestelmät eivät keskustele keskenään, jolloin opinpolun järjestäminen ja yksilöllisten tarpeiden huomioiminen on hankalaa. Myös kodin ja koulun välinen tiedonvaihto ja vuorovaikutus tulee saada uudelle, käyttäjäystävälliselle ja turvalliselle tasolle, Tuija Rasinen jatkaa.  

DigiOnen tavoitteena on, että oppijaa seuraava tieto sijaitsee turvallisessa järjestelmässä ja se on luotettavasti ja helposti asianosaisten käytettävissä. 

-DigiOnen kehittämiseen ovat kasvatustieteen - ja ICT-ammattilaiset yhdistäneet parhaan osaamisensa saadakseen syntymään koko oppilaitosyhteisöä palvelevan sähköisen alustan. Järjestelmää ja toimintakulttuurin muutosta kehitetään yhdessä oppilaita, opetushenkilöstöä, opiskeluhuoltoa, huoltajia ja koulutuksen järjestäjää osallistaen, kuvaa Tuija Rasinen.  

Jyväskylän uuden kaupunkistrategian mukaisesti, koulutuskaupunki Jyväskylä on kasvava kasvatuksen ja koulutuksen huippuammattilaisten osaamiskeskittymä. Jyväskylä tarjoaa innostavan ja kannustavan polun asukkaiden elinikäiseen oppimiseen. Tiivis yhteistyö opetusalan tutkimuksen kanssa antaa hyvät eväät edistää lasten ja nuorten kasvua tietoon pohjautuen sekä lisäämällä lasten ja nuorten osallisuutta. Koulutuskaupunki Jyväskylä haluaa rakentaa perustaa maailman parhaalle koulutukselle. 

Lisätietoja: 
kehittämispäällikkö Tuija Rasinen, sivistyspalvelut, puh. 050 517 1832 
DigOne Suomi Areenassa  
DigiOne -hanke