Hyppää pääsisältöön

30.6.2022

Valon kaupunki näkyy tänä vuonna myös kesällä, sillä kaksi erilaista päivänvaloteosta ilahduttaa kaupunkilaisia ja vierailijoita Harjulla ja Huhtasuolla.
Kuva
Neron portaat Harjulla kesäpäivänä, porraskaiteiden yläpuolella monivärisiä auringonvaloa heijastavia objekteja, portaiden huipulla keskellä aurinkomainen objekti. Kuva Veikko Lappalainen

Flowers of Life -teos Harjulla. Kuva: Veikko Lappalainen

Harjulla Neron portaiden ympäristöön heijastelee valoa Prismatic on Flowers of life -kollektiivin kehittämä auringonvaloa hyödyntävä taideteos. Auringonvalon väriskaala maalaa kesäisen Harjun maisemia eri tavoin säästä ja auringon asennosta riippuen. Teosta kannattaa ihastella aamupäivällä portaiden alaosasta käsin, sillä kello 10–12 välisen ajan aurinko valaisee teoksen kaikki osat. Teos on esillä 7.8.2022 saakka.

Huhtasuon Huhtakeskuksen aukiolla sijaitseva Pallerot-teos leikittelee eri värisillä varjoilla ja muuttuu eri vuorokauden aikaan. Teos koostettiin yhteistyössä alueen nuorten ja Huhtasuon Hulinoille 7.6. osallistuneiden asukkaiden kanssa. Pallerot-teoksen toteuttamisessa mukana ovat myös Hyvinvointia ja elinvoimaa Huhtasuolle -hanke, Tilapalvelut ja Osuuskauppa Keskimaa.

- Molemmat teokset ovat osa Valon kaupungin ympärivuotista valoteemaista toimintaa. Meille on tärkeää, että kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan valotaiteesta myös kesällä, kertoo palvelupäällikkö Kari Ström
 
Teoksiin voi tutustua myös Valon kaupungin verkkosivuilla

Lisätietoja:

  • Palvelupäällikkö Kari Ström, p. 050 609 43, kari.strom[at]jyvaskyla.fi
  • Flowers of Life -kollektiivin myynti- ja markkinointipäällikkö Juho Parikka, p. 045 6644 549, flowersoflife@gmail.com
     
Asiasanat: