Hyppää pääsisältöön

20.6.2022

Hippoksen uuden pesäpallostadionin rakentamin alkaa maanantaina 20.6., kun urakka-alueella käynnistyvät pesäpallostadionin rakentamista valmistelevat maansiirtotyöt.
Kuva
Havainnekuva Hippoksen uudesta pesäpallostadionista. Kuva Arkkitehtitoimisto Lappalainen & Korjonen

Pesäpallostadionin rakentaminen on jaettu kahteen erilliseen urakkaan, maanrakennus- sekä rakennusurakka. Maanrakennusurakka pitää sisällään pelikentän ja sen ympäristön työt, ja rakennusurakka katsomorakennuksen, joka käsittää katsomoiden lisäksi puku- ja pesuhuonetilojen, katsomon WC-tilojen sekä toimitsija- ja mediatilojen rakentamisen. Kesäkuun alussa rakennushankeen osalta saatiin iloisia uutisia, kun Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Hippoksen uuden pesäpallostadionin rakennushankkeelle erityisavustuksen rakentamisesta aiheutuviin kustannuksiin. Erityisavustusta myönnettiin hankkeelle yhteensä 750 000 euroa. 

Pesäpallostadion valmistuu touko-kesäkuussa 2023

Hippoksen uuden pesäpallostadionin on arvioitu valmistuvan viimeistään vuoden 2023 kesäkuun aikana. Pesäpallostadionin uusi tekonurmimatto asennetaan paikoilleen keväällä 2023, koska tekonurmimaton asennus vaatii oikeanlaiset keliolosuhteet. Matto tullaan asentamaan keväällä heti kelien sen salliessa, jotta pesäpallokausi 2023 saataisiin käyntiin mahdollisimman pian myös uudella stadionilla. Lopullinen valmistumisaikataulu täsmentyy kevään 2023 aikana. 

Pesäpallostadionin rakentaminen tulee vaikuttamaan Hippoksen alueella liikkumiseen. Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut tiedottaa erikseen alueen liikennejärjestelyistä ja kulkureiteistä.

Hippoksen katukoripallokenttä siirtyy Valorinteelle

Hippoksen katukoripallokenttä siirretään nykyiseltä paikaltaan pesäpallostadionin alta. Katukoripallokentän uusi sijainti tulee olemaan Valorinteen kentällä. Koripallokentän siirto tullaan aloittamaan viikolla 26 ja koripallokentän käyttökatkon on arvioitu kestävän noin 1–2 viikkoa. Koripallokentän käyttökatko pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä.

Lisätietoja:

Palveluesihenkilö Markku Kautto  
p. 050 5882424, markku.kautto[at]jyvaskyla.fi 

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal,  
p. 050 3249314, anna-leena.sahindal[at]jyvaskyla.fi 

Liikuntakoordinaattori Nikke Tuhkanen (25.7. alkaen)
p. 050 470 0939, nikke.tuhkanen[a]jyvaskyla.fi