Hyppää pääsisältöön

17.6.2022

Kuva
Vaajakosken liikuntahallin sisäänkäynti. Kuva Jyväskylän liikuntapalvelut
Kesäkuun alussa käynnistynyt Vaajakosken liikuntahallin peruskorjaus valmistuu syksyllä 2023.

 

Vaajakosken kirjasto- ja liikuntarakennuksen peruskorjaustyöt ovat viimein alkaneet. Vuonna 1984 valmistunut liikuntahallin peruskorjaus on mittava urakka, sillä kiinteistössä tehdään peruskorjaus ja kunnostustöitä laajalti koko rakennuksessa. Remontti valmistuu suunnitelmien mukaan syksyllä 2023. Liikuntatilojen lisäksi peruskorjataan Vaajakosken aluekirjaston ja kansalaisopiston käytössä olevia tiloja.

Liikuntatilojen peruskorjauksen tavoitteena on tehdä tiloista niin teknisesti kuin toiminnallisestikin tämän päivän liikuntatilojen vaatimukset täyttävä kokonaisuus, joka palvelee entistä paremmin myös tapahtuma- ja kilpailujärjestäjiä. 

Peruskorjaus vastaus nykyajan vaatimuksiin

Peruskorjauksessa liikuntasalin Taraflex-lattia uusitaan ja salin katon tuuletusta, tilan akustiikkaa ja äänieristystä parannetaan. Pesu- ja pukutilat peruskorjataan kauttaaltaan ja liikuntahallin taloteknisiä järjestelmiä uusitaan. Rakennukseen tehdään kaksi uutta ilmanvaihtokonehuonetta. 

Liikuntahallin ensimmäisen kerrokseen rakennetaan täysin uusi kahviokeittiö, jonne tehdään tapahtumakäyttöön soveltuva kioskityyppinen pieni keittiö, myös toisen kerroksen kilpailukanslian keittiövarustusta parannetaan. 
Yläkerran tiloihin johtavia kulkuyhteyksiä parannetaan ja toisen kerroksen wc-tilojen määrää lisätään sekä liikuntaesteisten wc-tilaa laajennetaan molemmin puolin käytettäväksi. Kisakanslia on jatkossa jaettavissa kahdeksi tilaksi ja kerroksien välille rakennettava kevythissi mahdollistaa kulkemisen kerroksien välillä esimerkiksi pyörätuolilla. 

Muutoksilla parannetaan myös ulkokatsomon palveluita. Muutokset mahdollistavat myös liikuntahallin ja Vaajakosken liikuntapuiston ulkokenttien yhdenaikaisen käytön. 

Peruskorjauksen aikaiset työt ulottuvat myös ulkokentän katsomoihin. Ulkokatsomon betonirakenteita ja katsomoa kunnostetaan ja kentän kuulutus- ja selostamotilojen lämpötaloutta parannetaan. Lisäksi katsomotasanteen pistorasioiden määrää lisätään. 

Vaajakosken kirjasto- ja liikuntarakennuksen tapahtuma-aukion ilmettä uudistetaan uusimalla aukion valaistus ja sijoittamalla aukiolle kasvillisuutta ja kiinteitä penkkejä. Aukion laidalle tehdään kaksi uutta vaatimukset täyttävää liikuntaesteisten autopaikkaa. Aukion katosten alle sijoitetaan kiinteitä pyörätelineitä.

Peruskorjaus valmistuu syksylle 2023

Vaajakosken liikuntahallin on arvioitu valmistuvan vuoden 2023 lokakuuhun mennessä ja ulkokatsomoita koskevat työt suoritetaan syksyn 2022 ja kesän 2023 välisenä aikana.

Peruskorjauksen aikana Vaajakosken liikuntahallissa ei ole vuoroja talvikaudella 2022—2023. Liikuntahallia käyttäville seuroille on pyritty löytämään mahdollisuuksien mukaan lajille soveltuvia tiloja muilta Jyväskylän kaupungin liikuntapaikoilta.

Myös Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen järjestämät ohjatun liikunnan ryhmät ja palvelut järjestetään toimintakaudella 2022—2023 muissa tiloissa. Lisätietoa ohjatun liikunnan palveluiden toimintakauden 2022—2023 ryhmistä ja ohjeet ryhmiin ilmoittautumisesta löytyvät heinäkuun alkuun mennessä Liikkumaan ohjatusti ja omatoimisesti -verkkosivuilta

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Väinö Tuononen / Tilapalvelu
p. 040 588 4283, vaino.tuononen[a]jyvaskyla.fi  

Liikuntapaikkavastaava Jouni Arnberg,
p. 050 65382, jouni.arnberg[a]jyvaskyla.fi