Hyppää pääsisältöön

17.6.2022

Kuva
Tiilirakennus, polkupyörä ja opastetaulu.

Pyöräkartta Säynätsalon kunnantalolla. Kuva Johanna Maasola


Päijänteen Tahiti eli Säynätsalo, Lehtissaari ja Muuratsalo ovat Jyväskylän oma saaristokaupunginosa, jossa kelpaa viettää kesäpäivää. Jotta mahdollisimman moni voisi kokea saarten ainutlaatuisen yhteisöllisen tunnelman ja Päijänteen maisemat, Jyväskylän kaupunkirakennepalvelut ja Visit Jyväskylä Regionin toteuttivat saarille kolme suurta pyöräilykarttaa.

Lisäarvoa liikkujille

Pyöräilykartat sijoitettiin niihin kohtiin saarta, joissa on jo luonnostaan kävijöitä ja kulkijoita. Veneellä Säynätsaloon saapuva näkee kartan heti satamassa, Säynätsalon kunnantalolla kävijä taas näkee kartan rakennuksen pysäköintialueella ja mantereen suunnalta saapuvan katse osuu karttaan Kinkovuorentien ja Saaritien risteyksessä.

- Moni veneilijä kuljettaa veneessään mukanaan polkupyörää. Vierasvenesatamaan saapuessaan veneilijä ei kuitenkaan ehkä tiedä, minne ajaa pyörällään. Karttaan piirretty reitti on ratkaisu tähän, ja tuo lisäarvoa veneilijälle, toteaa Johanna Maasola, Visit Jyväskylä Regionin matkailukoordinaattori.

Luonnostaan kävijöitä on myös paljon Säynätsalon Kunnantalolla, joka vetää kesäisin yhä enemmän paikallisia kävijöitä sekä kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita. Kunnantalolle tullaan usein autolla mutta saarien yrittäjät ovat keksineet hienon ratkaisun siihen, kuinka autoilijakin saadaan pyörän selkään.

- Säynätsalon yrittäjät tuottavat yhdessä asiakkaalle lisäarvoa tarjoten vieraille mahdollisuuden vuokrata polkupyörän saarikierrosta varten. Pyörät voi varata esim. Säynätsalon Kunnantaloa operoivan Tavolo Bianco Oy:n verkkokaupasta tai suoraan vuokraamosta Sarulla Design -myymälän yhteydestä, kertoo Maasola.

Kuva
Opastetaulu ja fillari. Kuva Johanna Maasola

Pyöräopaste. Kuva Johanna Maasola


Matkailutuloa paikallisten hyväksi

Matkailijat, niin paikalliset kuin kauempaa tulevat, ovat tärkeä osa Säynätsalon paikallisyhteisön hyvinvointia. 

- Toivomme aidosti, että nämä kartat omalta osaltaan lisäävät paikallisten hyvinvointia sekä saavat myös jyväskyläläiset liikkeelle tutkimaan kotikaupunkiaan. Säynätsaloon on erinomaiset yhteydet pyöräteitse, toteaa Johanna Savolainen Jyväskylän kaupungilta.

Kestävä ja vastuullinen matkailu ottaa aina ensin huomioon paikalliset ja siksi kartat nähtiin Visit Jyväskylä Regionissakin hyvänä lisänä siihen, kuinka matkailutulo voi jakautua laajemmalle alueelle.

- Sekä Muuratsalossa että Lehtissaaressa on hienoja luontokohteita, jonne voi liikkua vastuullisesti polkupyörällä. Kohteet on nyt merkitty kartalle. Saarilla on myös yritystoimintaa, jonka äärelle matkailija löytää nyt varmasti helpommin, päättää Maasola.

Lisätietoja

Johanna Maasola
matkailukoordinaattori, Visit Jyväskylä Region
p. 050 448 2954, johanna.maasola (at) jyvaskyla.fi (17.6. asti)

Johanna Savolainen
suunnitteluinsinööri, Jyväskylän kaupunki
p. 050 5673087, johanna.m.savolainen (at) jyvaskyla.fi