Hyppää pääsisältöön

7.6.2022

Siisti kaupunki lisää viihtyisyyttä ja vastaa asukkaiden toiveisiin kävelykadun puhtaanapidosta.
Kuva
varjo roskan kerääjästä. Kuva Kaisa Ristimella

Tänäkin kesänä keskustan katukuvassa näkyy iloisia nuoria, jotka pitävät kadut siistinä ja siirtävät väärinpysäköidyt polkupyörät oikeille paikoille. Uutuutena nuoret ovat saaneet myös pienimuotoista koulutusta matkailuneuvontaan.

Partio työskentelee päivän vilkkaimpaan aikaan, jolloin syntyy myös eniten roskaa. Näin roskat saadaan heti kerättyä ja ympäristö pysyy siistinä. Nuoret tekevät yhteistyötä kaupungin kunnossapidon kanssa ja ilmoittavat ongelmaroskista päivän aikana, joten myös ikävimmät roskat päästään korjaamaan nopeasti. Kollektoripartio toimii projektiin osallistuvien kiinteistöjen katualueilla Jyväskylän kävelykadulla.

Tänä vuonna toimintaan on lisätty pienimuotoista matkailuneuvontaa.

”Viime vuosina nuoret ovat kertoneet, että heiltä tullaan jatkuvasti kysymään kysymyksiä kaupungista sekä sijaintitietoja ravintoloista ja liikkeistä. Tästä johtuen olemme halunneet lisätä kollektorilaisten valmiuksia vastata näihin kysymyksiin ja Visit Jyväskylä on järjestänyt nuorille pienimuotoisen matkailuneuvontakoulutuksen. Koulutuksen myötä Kollektorinuoret tietävät nyt mistä tietoa löytyy ja mihin he voivat ihmiset ohjata lisäneuvoja varten”, kertoo Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Inka Nuutinen.

Kollektoripartioon on palkattu nuoria 4H-yhdistyksen kautta. Kollektoripartion toiminnan mahdollistaa laaja-alainen yhteistyö keskustan kiinteistöjen, Jyväskylän kaupungin, 4H-yhidstyksen sekä Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry:n välillä. Lähes kaikki keskustan kiinteistöt ovat osallistuneet projektiin rahoittamalla kollektoripartion toimintaa yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa. Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry koordinoi projektia ja 4H-yhdistys vastaa nuorten rekrytoinnista sekä palkkauksesta.

Nuoret työskentelevät pareittain koko kesän ajan aina arkisin klo 12-16 ja lauantaisin klo 11-13 elokuun loppuun asti, sekä syyskuussa lauantaisin klo 11-13.