Hyppää pääsisältöön

11.5.2022

Jyväskylän kaupungin Kehä Vihreällä on järjestetty vuosittain eri teemoihin kytkeytyvä tapahtumakokonaisuus. Tämän vuoden teemana on kasvillisuus ja kokonaisuus nimeltään Kasvun Kehä Vihreä. Teema pohjautuu Kehä Vihreälle valmistuneeseen kasvillisuuskonseptiin, jonka periaatteita noudattaen Kehä Vihreän varrelle istutetaan tänä vuonna lisää puita ja muuta kasvillisuutta.
Kuva
Äiti ja tyttö istumassa lahopuupuistossa. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen

”Yhtenä keskeisenä periaatteenamme on luonnon monimuotoisuuden vaaliminen. Tuemme monimuotoisuutta muun muassa lisäämällä Kehä Vihreän varrelle puuistutuksia, kertoo maisema-arkkitehti Leena Buller Jyväskylän kaupungilta.  

“Lisäksi olemme halunneet järjestää kaikille avoimia kasvillisuusaiheisia tapahtumia tuomaan esiin Kehä Vihreän monipuolista luontoa.” 

Kasvillisuuskonsepti ohjaa Kehä Vihreän varrelle istutettavaa kasvillisuutta myös tulevaisuudessa. 

Maksuttomia tapahtumia toukokuusta syyskuuhun 

Kasvun Kehä Vihreä käynnistyy 14-15.5. järjestettävällä sipulikukkien kierrätystapahtumalla. Vanhoja sipulikukkia istutetaan Viitaniemen Stavangerinpuistoon koko viikonlopun ajan. 

Kehä Vihreä on mukana myös Yläkaupungin Yössä lauantaina 21.5. kolmen eri tapahtuman voimin. Luvassa on puutarhakierros Seminaarinmäen kasvitieteellisessä puutarhassa, pölyttäjäkävely kampusalueella ja nonstop-periaatteella toimiva hyönteishotellityöpaja Pörriäisvarikko. 

Kesän aikana järjestetään kaksi villiyrttikävelyä ja kävely Tourujoen luontopolulla. Luontopolulla kävellään vielä elokuussa kaksi metsälaulukävelyä. Tapahtumakokonaisuus päättyy syyskuussa järjestettävään koko perheen valo- ja istutustapahtumaan Mäki-Matin perhepuistossa. Tapahtuma on osa Valon kaupunkia. 

Tulevien tapahtumien tarkemmat tiedot löydät Kehä Vihreän verkkosivuilta: www.jyvaskyla.fi/kehavihrea/tapahtuu

Lue myös kasvillisuuskonseptia käsittelevä juttu Ajassa -verkkolehdestä: https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2022-05-02_keha-vihrea-kutsuu-juhlimaan-kasvun-ihmetta