Hyppää pääsisältöön

19.1.2022

Kuva
Linkin aikatauluvihkoja penkillä. Kuva Katja Kauppila

 

Linkki-paikallisliikenteen talven 2022 aikatauluvihkosta on ilmestynyt uusi, korjattu painos. Aikatauluvihkoa saa maksutta Linkki-palvelupisteestä ja Linkki-linja-autoista. Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen R-kioskeilta aikatauluvihkoja saa viimeistään 24.1. alkavalla viikolla. Nyt ilmestynyt aikatauluvihko on voimassa 10.1.–5.6.2022.


Miksi uusi aikatauluvihko keskellä talvea?

Uusi painos oli tarpeen, koska edellinen aikatauluvihko jaettiin loppuun. Uuteen aikatauluvihkoon on tehty syksyn ja alkutalven aikana tarpeellisiksi havaitut muutokset. Niistä keskeisimmät koskevat Vaajakosken suunnan linjoja 1 ja 2, joilla oli syyskaudella 2021 ongelmia pysyä aikatauluissa. Nyt tehdyillä muutoksilla nämä ongelmat pyritään saamaan hallintaan. 

Vähäisemmät aikataulukorjaukset koskevat linjoja 1M, 16, 25, 41 ja 22M, niistä kerrotaan tarkemmin Linkin nettisivuilla

Edellisenkin aikatauluvihkon versiolla pärjää varsin hyvin kesään saakka, koska useimpien linjojen tiedot ovat pysyneet samoina. Jos käyttää aikatauluvihkoa aktiivisesti ja matkustaa pääosin linjoilla 1 ja 2, vihko kannattaa vaihtaa uuteen versioon.


Tarvitaanko paperiaikatauluja enää?

Linkki-paikallisliikenne painattaa paperisia aikatauluvihkoja edelleen, vaikka monilla kaupunkiseuduilla niistä on luovuttu. 

- Aikatauluvihkoja tehdään meillä esimerkiksi ikäihmisiä varten. Kaikilla asiakkailla ei ole käytössään älypuhelimia, joilla aikataulut voi sähköiseltä reittioppaalta tai sovelluksista kätevästi tarkistaa, kertoo Linkki-paikallisliikennettä luotsaava palvelupäällikkö Kari Ström Jyväskylän kaupungilta.

- Olemme kuitenkin pienentäneet painosmääriä huimasti. Aiemmin aikatauluvihkot jaettiin kaikkiin Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen talouksiin, jolloin osa niistä päätyi mainosten mukana suoraan paperinkeräykseen. Nyt aikataulun noutavat jakelupisteistä lähinnä ne, jotka sitä oikeasti käyttävät. Ympäristöarvot ovat Linkille tärkeitä, ja haluamme ympäristöajattelun näkyvän myös käytännön toiminnassa. Puhumattakaan kustannussäästöistä, tarpeettomista painatuksista säästyvät rahat voidaan käyttää moneen palvelun kannalta olennaisempaan asiaan, toteaa palvelupäällikkö Ström.


Siirry käyttämään sähköisiä aikataulupalveluita

Jos käytössäsi on älypuhelin, Linkin aikataulut kulkevat siinä aina mukana reittioppaalla. Reittioppaaseen pääsee myös Waltti Mobiili- ja Linkki-sovellusten kautta. Käytössä on myös nettisivulta löytyvä aikatauluvihkon pdf-näköisversio.

Sähköisten aikataulupalvelujen käyttämisen etuna on ajantasaisuus. Kun aikatauluihin tulee muutoksia, ne näkyvät sähköisillä kanavilla heti. Aikatauluvihkossa muuttuneet tiedot näkyvät vasta uuden aikatauluvihkon ilmestyttyä.


Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän kaupunki, p. 050 60 943, kari.strom[at]jyvaskyla.fi