Hyppää pääsisältöön

11.1.2022

Tänään pidetyssä Keski-Suomen kuntakokouksessa oli esillä hyvinvointialueen valmistelun tilannekatsaus ja aluevaltuustokauden käynnistyminen 1. maaliskuuta sekä hyvinvointialueen jatkovalmistelun projektointi.
Kuva
Puheenjohtajan nuija

Hyvinvointialueen valmistelu etenee aikataulussaan. Tällä hetkellä valmistaudutaan muun muassa aluevaltuuston aloittamiseen ja sen jälkeiseen valmisteluun.

Kuntakokouksia jatketaan myös hyvinvointialueen valtuuston valinnan jälkeen. Kuntakokouksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin korostaa kuntien ja hyvinvointialueen yhteistyön merkitystä.

– Kutsumme aluevaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat kuntakokoukseen. Kuntakokous jatkaa keväällä työtään liikkeenluovutusta ja järjestämisvastuun siirtoa seuraavassa roolissa, Selin kertoo.

Hyvinvointialueen vaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna 12. tammikuuta ja varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 23. tammikuuta.

Keski-Suomen kuntakokous on kokoontunut keväästä 2019 alkaen seuraamaan meneillään olevaa valtakunnallista sote-uudistusta. Kuntakokouksen kokoonkutsujana on toiminut Jyväskylän kaupunki. 

Kuntakokouksessa on edustus kaikista Keski-Suomen 22 kunnasta. Kutsuttuna ovat valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat, kunnanjohtajat, sairaanhoitopiirin hallituksen ja valtuuston puheenjohtajat, sairaanhoitopiirin johtaja, pelastuslaitoksen johtokunnan puheenjohtaja sekä pelastusjohtaja.

Lisätietoja: 

Keski-Suomen kuntakokouksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaakko Selin, p. 0400 778 779

Asiasanat: