Hyppää pääsisältöön

10.1.2022

Jyväskylän perusopetuksen 2.–6.-luokkien englanninkielisten opetusryhmien täydennyshaku lukuvuodelle 2022–2023 toteutetaan Wilma-järjestelmässä ajalla 10.-21.1.2022.
Kuva
Kaksi poikaa opiskelee tablettien avulla

Englanninkielisiin opetusryhmiin voivat hakea yleisopetuksen 1.–5.-luokkalaiset. Täydennyshakuun osallistuvien oppilaiden kielitaidon testataan maanantaina 7.2. Päätökset oppilaaksiotosta tehdään 10.3.2022. Huoltajat ovat saaneet Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin hakemisesta, kielitaidon testaamisesta ja valinnan kriteereistä. 
 
Englanninkielinen opetus on tarkoitettu pääsääntöisesti oppilaille, jotka ovat asuneet ulkomailla ja aloittaneet koulunsa englannin kielellä. Opetus on laajamittaista kielirikasteista opetusta. Englanninkielisten opetusryhmien oppilaat osallistuvat taito- ja taideaineissa sekä joissakin valinnaisaineissa suomenkieliseen opetukseen, muuten opetuskielenä on englanti.  40 % opetuksesta annetaan suomeksi ja 60 % englanniksi.  

Opetusryhmien täydennyshaussa vapautuneita paikkoja voivat hakea myös yleisopetuksen oppilaat. Hakea voivat myös muiden kuntien oppilaat. Oppilaaksioton edellytyksenä on maksusitoumuksen saaminen oppilaan kotikunnasta. Tällöin myös oppilaan vanhemmat vastaavat koulumatkoista syntyvistä kustannuksista.  

Englanninkielisessä opetuksessa noudatetaan Jyväskylän kaupungin opetussuunnitelmaa ja arviointia. Jyväskylän perusopetuksen vuosiluokkien 1–6 englanninkieliset opetusryhmät sijaitsevat Kortepohjan koulussa ja vuosiluokkien 7–9 ryhmät Viitaniemen koulussa

Kysymykseen, millaista on opiskella englanninkielisillä luokilla, löytyy vastaus Kortepohjan koulun englanninkielisen opetuksen ryhmän esittelystä. 


 

Lisätietoja: 
palvelupäällikkö Pia Bärlund, kieli- ja kulttuuriryhmien opetus, puh. 040 545 5257 
rehtori Päivi Liimatainen, Kortepohjan koulu, puh. 050 311 8171