Hyppää pääsisältöön

10.1.2022

Lataa uudistunut lukudiplomi Keski-kirjastojen verkkosivuilta tai hae lähikirjastolta!
Kuva
Viisi erilaista kirjaa keltaista kukallista taustaa vasten.

Keski-kirjastojen aikuisten lukudiplomi uudistui vuodelle 2022. Aikuisten lukudiplomi pitää jatkossa sisällään yli 100 kirjavinkin lisäksi muutaman kevyen kirjallisuuteen liittyvän bonustehtävän.

”Aikuisten lukudiplomi yhdistyi Keski-kirjastojen lukuhaasteen kanssa. Mukaan onkin ujutettu muutamia rentoja haastetehtäviä. Diplomin suorittaja voi halutessaan vaikkapa vinkata kirjaa kaverille”, kertoo informaatikko Katri Siltanen Jyväskylän kaupunginkirjastosta.

Luvassa on sukellus mm. jännäreihin, reissukirjoihin ja sarjakuvaan. Voit valita diplomista suosikkisi, tarttua kevyeen tekstiin tai kahlata läpi yhä tuoreelta tuntuvan klassikon. 

Kirja-ahmatti, sunnuntaiselailija, äänikirjojen kokeilija – lukudiplomi sopii jokaiselle

Lukudiplomi koostuu kahdestatoista aihealueesta, joissa kussakin on kymmenen kirjaa. Diplomin voi suorittaa lukemalla yhden kirjan kymmenestä eri aihealueesta. Kirjalistausta voi käyttää myös ilman tavoitetta inspiroimaan lukuhetkiä.

Osa lukudiplomikirjoista löytyy Keski-kirjastojen kokoelmista sekä painettuina, e-kirjoina että äänikirjoina. Useimmat aikuisten lukudiplomin kirjoista ovat saatavilla äänikirjoina myös lukuesteisille tarkoitetusta Celia-palvelusta. 

Lukudiplomin suorittaneiden kesken osa Keski-kirjastoista arpoo pieniä palkintoja. Arvontaan voi osallistua voi 15.1.2023 asti, ohjeet löytyvät Keski-kirjastojen verkkokirjastosta.