Hyppää pääsisältöön

3.1.2022

Jyväskylän kaupunki laittoi uuden vuoden kunniaksi tarjolle opiskelijaedut noin 160 000 opiskelijan käyttämään Frank-sovellukseen.
Kuva
Valaistu Kuokkalan silta heijastuu pimenevässä illassa Jyväsjärven pintaan. Kuva Touho Häkkinen

Palvelusta löytyvät nyt Jyväskylän kaupunginteatterin, Jyväskylän kaupungin museoiden, Jyväskylä Sinfonian, liikuntapalvelujen sekä paikallisliikenne Linkin opiskelijaedut. Opiskelijakaupunkina tunnettu Jyväskylä on ensimmäinen kaupunki, joka on mukana opiskelijoiden suosimassa palvelussa näin kattavasti. 

"Kaupungissa opiskeleville ja täällä vieraileville opiskelijoille avautuu Frankin myötä uusi suora väylä kaupungin tarjoamiin opiskelijaetuihin ja -palveluihin. Frankissa opiskelijaedut ja tarjoukset ovat löydettävissä klikkauksen päässä opiskelijan arjesta", kommentoi sovelluksen käyttöönottoa viestintäpäällikkö Antti Laukkarinen Jyväskylän kaupungilta.

Pelkästään Jyväskylässä sovelluksella on yli 12 000 käyttäjää 17-33 -vuotiaiden ikäryhmässä. Kaikista sovelluksen käyttäjistä 60% opiskelee yliopistossa, 18% ammattikorkeakoulussa, 13% lukiossa ja 9% ammattikoulussa.

"Olemme koonneet sovellukseen Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelujen sekä paikallisliikenteen pysyvät opiskelijaedut. Sovellus mahdollistaa myös kohdennetut kampanjatarjoukset tai vaikkapa rekrytointi-ilmoitukset opiskelijoille. Lisäksi esille voi tarvittaessa nostaa myös muita kaupungin opiskelijoille suunnattuja palveluja", Laukkarinen visioi sovelluksen käyttöä.  

Opiskelijasovellus Frankin sydän on digitaalinen opiskelijakortti, joka on korvannut lähes täysin fyysiset opiskelijakortit. Kortin lisäksi sovellus listaa opiskelijaetuja ja -alennuksia. Frank lanseerattiin käyttöön syksyllä 2016 ja sen omistavat nuorten matkatoimisto KILROY sekä opiskelijajärjestöt SYL, SLL, SAKKI ja SAMOK.

Löydä itsesi opiskelijakaupunki Jyväskylästä!

Jyväskylässä lähes joka kolmas vastaantulija on opiskelija. Eikä se ole ihme. Nuorekkaassa kaupungissa opiskelijalla on vara valita. Täällä voi kouluttautua melkein miksi haluaa. Ja vaihtaa vaikka suuntaa. Oppia on tarjolla neljässä korkeakoulussa, useissa opistoissa tai Suomen kolmanneksi suurimman lukio- ja ammatillisen koulutuksen järjestäjän Gradian koulutuksessa.

Opiskelupaikkojen lisäksi valinnanvaraa on runsaasti niin harrastuksissa, asumisvaihtoehdoissa kuin  tapahtumissakin. Jyväskylässä tapahtuu koko ajan. Täällä on myös helppo tutustua uusiin ihmisiin. Nuoria ja vähän varttuneempiakin opiskelijoita tulee Jyväskylään Suomen joka kolkalta – ja yhä useampi myös ulkomailta.