Hyppää pääsisältöön

18.8.2021

Kuva
OsaajaKS-uraohjaaja tapaa asiakkaita verkossa keskiviikkoisin
Monissa työpaikoissa on huutava pula työntekijöistä. Keski-Suomessa osaavia tekijöitä kaivataan muun muassa sosiaali- ja terveysalalla, kone- ja tuotantotekniikan alalla sekä ICT-alalla. OsaajaKS-uraohjaajat auttavat kuntakokeilun työnhakija-asiakkaita löytämään itselleen sopivia vaihtoehtoja opiskella uutta alaa.

Kerran kuussa järjestettävissä OsaajaKS-keskiviikoissa esitellään keskisuomalaista koulutustarjontaa. Verkkovälitteiset koulutusinfot on suunnattu sekä työllisyyden kuntakokeilun asiakkaille että heidän omavalmentajilleen.

”Keski-Suomessa on todetusti työvoimapulaa useilla aloilla, joten OsaajaKS-keskiviikkoihin kannattaa tulla kuulolle, sillä koulutuksella saa osaamista – ja osaamisella työtä. Me autamme löytämään sopivan vaihtoehdon”, sanoo Kaisa Lassila koulutuskuntayhtymä Gradialta.

Lassila työskentelee hankkeessa, jossa kootaan koulutus- ja uraohjauspalveluista OsaajaKS-palveluketjua työllisyyden kuntakokeilun tueksi.

”Esittelemme infoissa työntekijöitä tarvitsevien alojen koulutustarjontaa, kuten sosiaali- ja terveysalan, ICT-alan ja kone- ja tuotantotekniikan opiskelumahdollisuuksia. Lisäksi puhumme myös yleisten työelämä- ja opiskelutaitojen kehittämisestä”, Lassila kertoo.


Koulutusinfoa keskiviikkoisin


Jyväskylän seudun työllisyyden kuntakokeilun johtaja Hanna Lähteelä kertoo, että kuntakokeilussa jokainen työnhakija saa omavalmentajan työnhaun tueksi. Omavalmentajan ja OsaajaKS-uraohjaajien kanssa voi löytää itseä kiinnostavan alan ja pohtia omia mahdollisuuksia hankkia lisäosaamista opiskelemalla. OsaajaKS-keskiviikkoon osallistuminen on hyvä alku aloittaa yhteinen pohdinta opiskelun aloittamiseksi. 

”Tavoitteenamme on löytää jokaiselle omaan elämäntilanteeseen sopivaa ja merkityksellistä työtä. Tarpeeseen osuva koulutus voi tukea työnhakijan nopeampaa työllistymistä etenkin niillä aloilla, joille tarvitaan työntekijöitä Keski-Suomessa”, Lähteelä sanoo.

OsaajaKS-keskiviikkojen 2023 ohjelma ja osallistumislinkit:

Lisätietoja OsaajaKS jatkuvan oppimisen palveluketjun verkkosivuilta.