Hyppää pääsisältöön

26.5.2021

Varhaiskasvatuksen kesätoimintakausi on 1.6.–31.8. ja tuolloin varhaiskasvatusta järjestetään vain perheiden ilmoittaman tarpeen mukaisesti. Asiakasmaksuun myönnettävän hyvityksen saa vielä ajalle 25.6.–31.8., kun lapsen poissaolosta ilmoitetaan 31.5. mennessä.
Kuva
Lapset rivissä kiipeilytelineessä

Avoinna on päiväkoteja eri puolilla Jyväskylää. Kesällä avoinna olevat päiväkodit löytyvät Varhaiskasvatuksen toimintavuosi ja loma-ajat -verkkosivulta. Yö- ja viikonloppuhoito on keskitetty Tapiolan päiväkotiin. Mäki-Matin perhepuisto palvelee perheitä koko kesän. Puiston ylätalo ja leluvarastot ovat perheiden vapaasti käytettävissä puiston aukioloaikoina. Perhepuiston kesän ohjelma sisältää ohjattuja tuokioita, ulkoilua ja vapaata leikkiä.

– Vanha kunnon kahvila aukeaa heti kesäkuun alussa. Kahvilasta voi ostaa virvokkeita tai keittolounasta puistoilun lomassa nautittavaksi. Kesäteatterit pyörähtävät käyntiin kesäkuussa. Ensimmäisenä ohjelmistoon on tulossa Kiljusen herrasväki. Heinäkuussa teatterikautta jatkaa lasten suosikki – Tatu ja Patu ja Jyväskylän kesän lasten kesä järjestetään 7.–10.7. Ohjelmisto tarkentuu vielä kesän aikana, mutta luvassa on ainakin iki-ihana ja perinteinen Oikokadun maalaus. Tervetuloa puispuistoon, toivottaa puiston apulaisjohtaja Anna Nurmesniemi. Mäki-Matin perhepuiston ohjelman ja tapahtumien tarkemmat sisällöt ja aikataulut löytyvät Mäki-Matin perhepuiston Facebook-sivulta.

Juhannuksen jälkeisten hoitoaikojen peruminen 31.5. mennessä oikeuttaa vielä maksuhyvitykseen

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuun myönnetään hyvitystä, kun lapsen poissaolosta on ilmoitettu etukäteen. Jos lapsen varhaiskasvatuksen tarve muuttuu ajalla 25.6.–31.8. ehtii maksuhyvityksen saada vielä, kun lapsen poissaolosta on ilmoitettu 31.5. mennessä lapsen omaan ryhmään.

– Maksuhyvityskäytännön jatkaminen kesätoimintakaudella 31.8. saakka on ollut varhaiskasvatuksen asiakasperheiden toive. Elokuu on monella perheellä lomakuukausi ja tasa-arvoisen kohtelun mukaisesti huoltajat ovat toivoneet maksuhyvityksen ulottuvan elokuun loppuun saakka, kertoo varhaiskasvatuksen palvelujohtaja Tarja Ahlqvist.

Maksuhyvitystä myönnetään etukäteen ilmoitetuista kokonaisista poissaolopäivistä, jotka vähentävät kuukausittaista tuntimäärää. Maksuhyvitykseen oikeuttavia päiviä ovat vain arkipäivät.

Kasvun ja oppimisen palveluohjaus on avoinna koko kesän. Palveluohjaus auttaa, jos perhe tarvitsee lapselle varhaiskasvatuspaikan kesän aikana pikaisesti, esimerkiksi huoltajan työ- tai opiskelupaikan saamisen johdosta. Tällöin varhaiskasvatuspaikka järjestetään 14 vuorokauden sisällä. Palveluohjauksesta saa apua myös, jos lapsen varhaiskasvatusjärjestetyissä tai palveluvaihtoehdoissa on kesän aikana kysyttävää.


Teksti: Minna Hakkarainen

Kuva: Petteri Kivimäki

Asiasanat: