Hyppää pääsisältöön

24.5.2021

Uusi, keskisuomalaisten digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus OmaKS.fi palvelee Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen asukkaita.
Kuva
Ryhmäkuva OmaKS:n ammattilaisten tiimistä.

Kivijalkapalvelujen rinnalle avautuvalla verkkosivustolla asiakas voi keskustella sairaanhoitajan, sosiaaliohjaajan ja elämäntapaohjaajan kanssa ilman ajanvarausta chatin kautta tai videon välityksellä.

Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeiden tiloissa Jyväskylän Ailakinkadulla käy huhtikuun alussa kuhina. Tai niin kova kuhina kuin korona-aikana voi käydä, maskit ja turvavälit pysyvät visusti mukana. Viikkoa aiemmin aloittaneilla OmaKS.fi:n, Keski-Suomen uuden digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen henkilökunnalla on orientaatioviikot käynnissä. Kymmenkunta sote-ammattilaista malttaa keskeyttää tiiviin perehdytystahtinsa kuvauspäivää varten.

– Meillä on kova luotto siihen, että digitaalisia palveluita kehittämällä pystymme nopeuttamaan ja sujuvoittamaan kuntalaisten palveluiden saantia, kertoo OmaKS-tiimin vetäjä, palveluiden saatavuudesta vastaava projektipäällikkö Sari Nurmivaara Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeista.

Miten OmaKS.fi-palvelu auttaa minua?

Havainnollistetaan OmaKS.fi:n käyttöä esimerkillä. Jyväskyläläinen potilas potee kuumetta ja kurkkukipua ja tarvitsee ammattilaisen lausunnon ja sairaslomaa. Potilaamme menee osoitteeseen OmaKS.fi. Sivustolla hän avaa chat-ikkunan, jossa chatbot tarjoaa yhtenä vaihtoehtoa keskustelua ammattilaisen kanssa. 

Vastaavasti hän voi myös kirjoittaa oireensa keskustelukenttään, jonka jälkeen chatbot tarjoaa vaivaan sopivaa Omaolon oirearviota, joka puolestaan yhdistää potilaamme tarvittaessa ammattilaiselle.

Mikäli ammattilainen on vapaana, pääsee potilaamme keskustelemaan sairaanhoitajan kanssa joko chatissa kirjoittaen tai videoyhteyksin, ripeästi ja poistumatta kotisohvaltaan. Tarvittaessa palvelu ohjaa eteenpäin lääkärille tai kivijalkaterveyskeskukseen, mikäli vaiva sitä vaatii.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

OmaKS.fi:n kautta on mahdollista saada palvelua sairaanhoitajan lisäksi myös sosiaali- tai elämäntapaohjaajalta. He tarjoavat tukea elämänhallintaan ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Lisäksi elämäntapoihin liittyvät teemat ovat isossa roolissa sivuston hyvinvointitarjontaa kokoavassa osiossa.

– On hienoa, että palvelumme kattaa laajalti kaikki hyvinvoinnin osa-alueet. Toivottavasti ihmiset ottavat myös sosiaalija elämäntapaohjaajan palvelut omakseen. Olemme rekrytoineet monipuolisen ja osaavan tiimin ammattilaisia palvelemaan keskisuomalaisia, kertoo OmaKS.fipalvelun kokonaisuudesta vastaava ohjelmapäällikkö Tiina Koponen Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeista.

OmaKS, Keski-Suomen digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus avautuu osoitteeseen www.omaks.fi. Palvelu on käytössä Jyväskylän julkisten terveysasemien, Hankasalmen sekä Uuraisten asiakkailla.


Teksti: Iiro Vuori
Kuva: Tero Takalo-Eskola

Asiasanat: