Hyppää pääsisältöön

23.5.2021

Kannustushuudot raikuivat yhtä aikaa 16 paikkakunnalla, kun Suomen urheiluliitto järjesti koululuokkien yleisurheilun Hese-kisan finaalin ensimmäistä kertaa etänä.
Kuva
Ryhmäkuva voittajista.

Valtakunnallisessa loppukilpailussa Keski-Palokan 6XL-luokalla oli vastassaan myös urheiluluokkia. Keski-Palokan 6XL on tavallinen, mutta XL-kokoinen 52 oppilaan luokka. Se voitti aivan ylivoimisesti jokaisen lajin: sukkulaviestin, pituushypyn, keihäänheiton ja kierrosviestin.

– Joukkueen voitto perustui hurjan liikunnalliseen 2008-syntyneiden ikäluokkaan, upeaan ryhmähenkeen sekä innokkaaseen harjoitteluun, luokanopettaja ja toisen joukkueenjohtajana toiminut Joni Rikman kertoo tyytyväisenä.

Juha Ahtilinna, toinen 6XL:n luokanopettajista, oli roudannut Harjun stadionille oman äänentoiston lisäksi kannustusryhmälle kaksi rumpusettiä, ukulelet ja muuta rekvisiittaa. Näillä syntyi muutoin tyhjälle stadionille kunnon karnevaalitunnelma.

Ryhmähenkeen ja kannustamiseen kiinnitti huomiota myös Hese-kisojen jyväskyläläinen kummiurheilija, pika-aituri Elmo Lakka.

– En ole koskaan aikaisemmin Hese-kisoissa nähnyt näin upeaa kannustusta kilpailijoilta ja luokkakavereilta. Olin ihan haltioitunut, Lakka kertoo innoissaan.

Keski-Palokan koululla satsataan liikkumiseen

Viime vuonna Keski-Palokan koululle myönnettiin valtakunnallinen Vuoden Liikkuva koulu -palkinto. Koulussa kannustetaan liikuntaan ja koulujen välisiin liikuntakilpailuihin osallistutaan aktiivisesti.

- Kun oppilaille tarjotaan monipuolisesti mahdollisuuksia liikkua, niin kyllähän lapset liikkuvat. Jokaiselle löytyy se oma juttu, on se sitten pihaleikit, majanrakennus tai kestävyysjuoksu, Rikman toteaa.

6XL-luokka on harjoitellut yleisurheilua liikuntatuntien lisäksi välitunneilla ja muissa hetkissä koulupäivän aikana.

– Emme kilpaile toisiamme vastaan, vaan jokainen on yrittänyt aina parantaa omaa suoritustaan, Rikman painottaa ja sanoo kirjanneessa oppilaiden tuloksia jo vuosia, jotta oppilas huomaa oman kehityksensä suhteessa tavoitteisiinsa.

– Itsensä voittaminen ja oman ennätyksen tekeminen onkin ollut aivan parasta, Rikman kehuu ja on iloinen, että määrätietoinen harjoittelu toi luokalle tittelin Suomen paras yleisurheiluluokka.

Tulokset kokonaisuudessaan

Kuva
Urheilujoukkue ja lippu.
Jyväskyläläinen aitajuoksija Elmo Lakka toimi Hese-kisan kummiurheilijana jatsemppasi Keski-Palokan koululaisia Harjulla.
Asiasanat: