Hyppää pääsisältöön

12.5.2021

Kuva
Porrastreeniä Ylistön portaissa. Kuva Päivi Pelkonen
Koko Suomen yhteistä liikuntapäivää Unelmien liikuntapäivää 10. toukokuuta vietettiin tänäkin vuonna poikkeusoloissa. Unelmien liikuntapäivä on liikuntaan kannustava vuosittainen pop up -tapahtuma ja osa Kehä Vihreän liikunnallista tapahtumakesää.

Pilvinen ja hiukan sateinen sääkään ei estänyt Kilpisen yhtenäiskoulun innokkaita liikkujia Päivi Järvistä, Johanna Rinnettä ja Niina Karjalaista. He kokoontuivat työpäivän jälkeen reippailemaan Ylistönmäen portaisiin. Avuksi otettiin kaupungin liikuntapalvelujen tekemä porrastreenivideo, jossa on opastus kahdeksaan portaissa tehtävään treeniin. Harjoituksia voi tehdä oman kuntonsa mukaan.

Operyhmä piti porrastreeniä mainiona kuntoilumuotona.

– Treeni on hyvä ja kätevä tapa tehdä lihashuoltoa ulkona. Tätä pystyy tehostamaan niin paljon kuin itse haluaa ja pystyy, hehkutti Järvinen.

– Treenatessa tuli mukavaa vaihtelua tavalliseen kävelylenkkiin. Sykkeet nousivat loikissa ja spurteissa, kommentoi Rinne.

Yhteinen treeni antoi puhtia myös loppupäivän puuhiin, sillä yksi osallistujista viestitti vielä illalla:

– Kaksi koenippua nyt valmiina, sillä seurassa tehty treeni piristi. Kotonakaan ei mennyt sitten koko ilta sohvalla!

Unelmien liikuntapäivästä on muodostunut perinne

Unelmien liikuntapäivä oli tälle naisporukalle tuttu, sillä Kilpisen koulun oppilaat ovat viettäneet sitä jo useamman kerran. Päivää koordinoi Suomen Olympiakomitea, ja kuka tahansa voi olla mukana järjestämässä iloista urheilutapahtumaa. Päivä on perinteisesti täyttynytkin taukojumpista, kävelylenkeistä, pihaleikeistä, metsäseikkailuista ja lajikokeiluista. Pandemian aikana on kannustettu liikkumaan omatoimisesti ulkosalla ja vastuullisesti kotioloissa.

Kehä Vihreä liikuttaa kesällä

Unelmien liikuntapäivä oli osa Kehä Vihreän maksuttomien liikunnallisten tapahtumien sarjaa. Lähtölaukaus kesään otettiin toukokuun alussa ulkokuntopiirivideon avulla, josta löytyy kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille sopiva opastus kymmeneen eri liikkeeseen ulkokuntosaleilla, joita löytyy Jyväskylästä jo toistakymmentä.

Kehä Vihreän liikunnallinen kesä jatkuu kesäkuussa koiratreffeillä Koskenharjun maastossa, jossa mallia näyttää lyhytkarvainen saksanseisoja Kapo. Elokuussa on koko perheen tapahtumia: Vipinää Tuokkarilla, Tourujoen luontopolkukävely ja Sutsisatsi Mäki-Matin perhepuistossa. Seniorien oma tapahtuma järjestetään elokuun lopulla Viitaniemessä. Syyskuun alussa on vielä Mattilanniemi tutuksi -suunnistustapahtuma, jossa kokeillaan helppoa Mobo-suunnistusta. Tarkemmat aikataulut ja tapahtumapaikat löytyvät Kehä Vihreän tapahtumasivuilta.

Kehä Vihreä on keskustaa kehystävä kehämäinen viheralueiden kokonaisuus, jonka pääreitti on kymmenen kilometrin mittainen. Reitti on opastettu.

Hae ulkotreeneihin vinkkejä videoista


Teksti ja kuva: Päivi Pelkonen

Asiasanat: