Hyppää pääsisältöön

10.5.2021

Sanataidekoulu tarjoaa sukelluksen sanataiteeseen ja taipaleen tarinoihin 7–18 -vuotiaille sekä 0–6 -vuotiaille. Elokuussa käynnistyviin ryhmiin voi ilmoittautua 15.5. saakka.
Kuva
Kaksi lasta makoilee lattialla kirjoittamassa tekstiä paperille.

Jyväskylässä heräsi tänä aamuna monta tuoretta kirjailijaa: Sanataidekoulun oppilaiden e-kirja ”Mitä juuri luin? Sanakalastaja 2021” julkaistiin verkossa. 

Kirjan kuvat ja tekstit ovat 4–18-vuotiaiden sanataidekoululaisten käsialaa, raikkaita reseptejä, hupsuja hahmoja ja tunteikkaita tuokiokuvia. Oppilaat ovat saaneet valita, mikä heidän teksteistään julkaistaan kirjassa.

"Oman tekstin julkaiseminen kirjassa on ihan mukavaa, että pääsee näyttämään niitä muille", kertoo Viesti tuonpuoleisesta -tekstin kirjoittaja Severi Muhonen. Idean tekstiin hän sai pelikorteista.

E-kirjaa oppilaat suosittelevat kaikille, jotka tykkäävät lukea.

"Suosittelisin kirjaa ihmisille, jotka tykkäävät monista erilaisista genreistä. Koska e-kirja sisältää monien ihmisten töitä täytyy lukijan olla avoin kokeilemaan erilaisia asioita", sanoo sanataidekoululainen Verna Moisander.


Sillä tappava totuus on
Että ilman sanoja ei ole ajatuksia
Eikä ilman ajatuksia ole eloa
Jää vain tyhjä paperi
Ja sen kärsivä tuijotus

Vili, Kirjoittajaryhmä Must(e)

 

Sanataidekoulun oppilaiden e- kirja Peda.netissä

Sanataidekoulu tarjoaa elämyksellisen lukemisen ja omaäänisen kirjoittamisen ryhmiä 7–18 -vuotiaille sekä runoleikkejä ja varhaisen vuorovaikutuksen iloa 0–6 -vuotiaille. Elokuussa käynnistyviin ryhmiin voi ilmoittautua 15.5. saakka osoitteessa opistopalvelut.fi/jyvaskyla/. Sanataidekoulu kuuluu Jyväskylän kansalaisopistoon.