Hyppää pääsisältöön

7.5.2021

Jyväskylässä rakennetaan edelleen paljon. Rakennusluvat käsitellään mahdollisimman nopeasti, mutta kiivas rakentaminen on ruuhkauttanut rakennusvalvontaa pidentäen lupien käsittelyaikaa.
Kuva
kerrostaloja ja piha-aluetta.

Rakennusluvan käsittelyaika luvasta riippuen on vähintään kuukauden. Puutteellisten hakemusten ja isojen hankkeiden käsittelyprosessi vie luonnollisesti enemmän aikaa. Myös kesälomakausi pidentää käsittelyä hiukan kesäaikana. Jos siis olet aikeissa aloittaa rakennusprojektin syksyllä, rakennuslupahakemus tulisi jo nyt olla toimitettuna kaupungin rakennusvalvontaan.

Osittain rakennuslupien käsittelyaikoja pidentää lupahakemusten vajavaiset tiedot sekä määräysten vastaiset pääpiirustukset. Muista toimittaa rakennuslupaa hakiessasi kaikki tarvittavat dokumentit lupakäsittelyn sujuvuuden takaamiseksi.

Tällä hetkellä käsittelyssä on noin 232 lupahakemusta. 81 hakemusta odottaa käsittelyyn pääsyä. Palautettuja rakennuslupahakemuksia on 117 kappaletta, ja ne palaavat takaisin käsittelyyn, kunhan hakija saa toimitettua hakemuksesta puuttuneet dokumentit.

Lue lisää rakennusluvan hakemisesta.