Hyppää pääsisältöön

12.3.2021

Kangasvuoren päiväkotikoulusta asetettiin tänään karanteeniin 18 oppilasta. Mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet 8.-11.3. Karanteenit kestävät 14 vuorokautta altistumisesta.
Kuva
Liiduilla asfalttiin piirretty koronavirus

Terveydenhuolto on tavoittanut kaikki karanteeniin määrättyjen huoltajat ja ilmoittanut karanteenin keston. Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatestiin. Kouluun voi palata terveenä karanteenin päättymistä seuraavana päivänä eli viimeistään 26.3. Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset voivat tulla terveenä päiväkotiin ja kouluun maanantaina 15.3. 
 
Karanteeni koskee vain niitä henkilöitä, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.    
  
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.   

Linkit:
Jyväskylän kaupungin koronasivu
Coronavirus information in other languages

Lisätietoja:   
Jyväskylän kaupunki
- palvelujohtaja perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985

Kaupunginosa: