Hyppää pääsisältöön

11.2.2021

Projektityöntekijä Heidi Puustinen Nuorten talo -hankkeesta kirjoittaa muun muassa nuorilähtöisyydestä Nuorisotyön blogissa.
Kuva
Nuori kadulla istumassa, nojaten seinään, energiajuomatölkki kädessä

"Nuorilähtöinen palvelujärjestelmä ymmärtää nuoren elämänvaiheen erityisyyden taitekohtana lapsuudesta aikuisuuteen – aikana, jolloin kasvetaan huolettomasta huolehdittavasta asteittain kohti oman elämän vastuunkantajaa ja kiinnitytään perheen ohella yhteiskuntaan.  Jokaisella nuorella tämä kehitysvaihe on yksilöllinen niin pituudeltaan, kuin tuen tarpeeltaan. Siinä missä yksi loikkii innostuneena kohti aikuisuutta, toinen ei haluaisi kiirehtiä ja kolmas jopa pelkää aikuisuuden mukana tuomia vastuita", kirjoittaa projektityöntekijä Heidi Puustinen Nuorten talo -hankkeesta Jyväskylän kaupungin Nuorisotyön blogissa

Puustinen kirjoittaa myös:

"Nuorilähtöisissä palveluissa tunnistetaan nuorten erilaisia tarpeita ja toimintaedellytyksiä, ja toimitaan joustavasti niitä myötäillen. Usein nuorten tarpeet eivät ole selkeärajaisia, vaan koskettavat usealle elämän osa-alueelle, jolloin eri palveluiden ja toimialojen rajapintojen tulee olla tarpeita mukailevia yhdyspintoja, jotka mahdollistavat nuoren tilanteen kokonaisvaltaisen huomioimisen."

Lue koko blogikirjoitus täältä.