Hyppää pääsisältöön

4.2.2021

Jyväskylän Kypärämäen koulusta asetettiin karanteeniin 20 oppilasta ja Ristonmaan päiväkodista 13 lasta tänään keskiviikkona.
Kuva
Liiduilla asfalttiin piirretty koronavirus

Mahdollinen altistuminen on tapahtunut Ristonmaan päiväkodissa 27.-28.1. ja Kypärämäen koulussa 1.2. Karanteenit kestävät 14 vuorokautta altistumisesta. Terveydenhuolto on tavoittanut kaikkien karanteeniin määrättyjen lasten huoltajat. Kaikki mahdollisesti altistuneet lapset ohjataan koronatestiin. Koululta annetaan tarkemmat ohjeet etäopetusjärjestelyistä.

Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset voivat tulla terveenä kouluun ja päiväkotiin normaalisti. 
 
Karanteeni koskee vain niitä lapsia, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua koronavirukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, on karanteeni 14 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.    
  
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.   

Linkit:
Jyväskylän kaupungin koronasivu
Coronavirus information in other languages

Lisätietoja:

Jyväskylän kaupunki
- palvelujohtaja Tuija Rasinen, perusopetuspalvelut, p. 014 266 4984
- palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatuspalvelut, p. 014 266 3269

Kaupunginosa: