Hyppää pääsisältöön

12.12.2020

Kuva
Vauvan jalkapohjat. Kuva Hanna-Kaisa Hämäläinen
Palokan neuvolassa on työntekijöitä asetettu karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Karanteeni vaikuttaa osaan neuvolan palveluita loppuvuoden ajan. 

Maanantain 14.12. vastaanottoajat perutaan ja niistä ilmoitetaan asiakkaille viikonlopun aikana. Lääkärivastaanotot pystytään järjestämään normaalisti muutoksista huolimatta.

Muut loppuvuoden palvelut järjestellään alkuviikon aikana. Neuvolasta ollaan yhteydessä tekstiviestillä tai puhelimitse asiakasperheisiin, joita lähiviikkojen muutokset tai tapaamisajan peruutus koskee. Muutoksista ilmoitetaan viimeistään keskiviikon 16.12. aikana. 

Muutos voi tarkoittaa uutta aikaa toisesta neuvolasta tai ajan siirtymistä joitakin viikkoja eteenpäin. Niissä tilanteissa, joissa tarjotut ajat eivät sovi, tai muutoksesta on muuta kysyttävää, asiakkaita pyydetään olemaan yhteydessä neuvolan puhelinpalveluun numeroon 014 266 0141. Neuvoloiden keskitetty puhelinpalvelu on avoinna ma-pe klo 8-16 ja pe klo 8-14. Aikojen peruutukset voi tehdä numerosta 014 266 0144. 

Neuvolan henkilöstö on käyttänyt suojaimia ja noudattanut hygieniaohjeita Jyväskylän kaupungin voimassa olevien henkilöstöohjeiden mukaisesti. Neuvolan asiakkaat eivät ole altistuneet, eikä heitä aseteta karanteeniin.

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. 
 
Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni.
Ohje löytyy sivulta myös käännettynä usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  
  
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.
Coronavirus information in other languages: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/muutkielet.     
  
Lisätietoja:  
Jyväskylän kaupunki, 
- Palvelujohtaja Päivi Kalilainen, p. 014 266 3600
- Osastonhoitaja Sonja Pääkkönen, p. 014 336 5400
 

Kaupunginosa: