Hyppää pääsisältöön

15.11.2020

Viitaniemen koulussa on määrätty karanteeniin 33 koulun oppilasta ja työntekijää koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 12.11. ja karanteeni kestää 22.11.2020 asti.
Kuva
Koronanäytteenoton käytävä Kyllössä

Lisäksi Kilpisen yhtenäiskoululla asetettiin uusia karanteeneja yli 50 oppilaalle ja työntekijälle. Tarkentuneista tartuntatiedoista johtuen joidenkin viime viikolla karanteeniin asetettujen oppilaiden karanteenien pituutta jatkettiin. Altistumiset ovat tapahtuneet ajalla 9.-12.11.2020. 

Terveydenhuolto on tavoittanut suurimman osan karanteeniin määrättyjen lasten huoltajista ja perheet ovat saaneet ohjeet karanteenista. Kaikki altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin ja heidän opetus jatkuu karanteenin ajan etäopetuksena. Kouluilta on lähetetty koteihin Wilma-viestiä tilanteesta ja karanteeniin määrättyjä ohjeistetaan etäopetusjärjestelyistä. 

Karanteeni koskee vain niitä lapsia, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää, jonka jälkeen oppilaat voivat palata kouluun. 

Muuten Viitaniemen ja Kilpisen koulun toiminta jatkuu normaalisti ja muut kuin karanteeniin määrätyt oppilaat voivat tulla maanantaina kouluun tavalliseen tapaan. 

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.  

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  

Lisätietoja: perusopetuksen palvelujohtaja Tuija Rasinen, puh. 014 266 4984
 

Asiasanat: