Hyppää pääsisältöön

14.11.2020

Vaajakosken koulussa on määrätty karanteeniin noin 40 koulun oppilasta ja henkilökunnan edustajaa mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 11.-12.11.2020 ja karanteeni kestää 22.11.2020 saakka.
Kuva
Koronanäyteputkilot pöydällä

Terveydenhuolto on tavoittanut jo lähes kaikki karanteeniin määrättyjen lasten huoltajat ja perheet ovat saaneet ohjeet karanteenista. Kaikki mahdollisesti altistuneet oppilaat ohjataan koronatestiin ja heidän opetus jatkuu karanteenin ajan etäopetuksena.  

Karanteeni koskee vain niitä lapsia, jotka ovat voineet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan altistua virukselle. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää ja oppilaat voivat palata kouluun karanteenin jälkeen. 

Muuten Vaajakosken koulun toiminta jatkuu normaalisti ja muut kuin karanteeniin määrätyt oppilaat voivat tulla maanantaina kouluun tavalliseen tapaan. 

Karanteeni on varotoimenpide, jolla estetään mahdollisten tartuntojen leviäminen 

Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin. Karanteeniin asettaminen on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan ja mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.   

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohje on verkossa. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.  

Lisätietoja:  
- Jyväskylän kaupungin perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985
- Vaajakosken koulun rehtori Paula Huuska, p. 014 266 4764
 

Asiasanat: