Hyppää pääsisältöön

5.10.2020

Nuorten taidetyöpajan lokakuinen avoimien ovien päivä ja Halloween-juhla eivät ole toteutettavissa koronatilanteen vuoksi aikaisempien vuosien tapaan, joten Halloween-tunnelmaan virittäytymään tänä vuonna Ihan hirveetä -kaupunkiseikkailun merkeissä.
Kuva
taiteellinen kuva miehestä keinumassa pimeydessä

Ihan hirveetä -kaupunkiseikkailun teemana on Halloween ja se sisältää jännittäviä tarinoita, joten sitä ei suositella perheen pienimmille. Reitti kulkee Jyväskylän keskustan alueella ja sen rasteilla esitetyt tarinat ovat fiktiivisiä. Kaupunkiseikkailuun osallistuminen on maksutonta.

Taidetyöpajan nuoret ovat suunnitelleet karmaisevaa sisältöä

Ihan hirveetä -kaupunkiseikkailun ovat toteuttaneet yhteistyössä Nuorten taidetyöpaja ja sisällön suunnittelusta vastaavat pajojen nuoret ohjaajineen. Ihan hirveetä -kaupunkiseikkailu toteutetaan mobiilisovelluksen avulla, jolloin esimerkiksi turvavälien ylläpitäminen mahdollistuu. 

Kaupunkiseikkailuun osallistuakseen tarvitsee älypuhelimen tai tabletin sekä maksuttoman Actionbound-sovelluksen. Actionbound-sovellus toimii Apple- (iOS 11 tai uudempi) ja Android-laitteissa (Android 4.4. tai uudempi).

Turvavälit huomioidaan kaupunkiseikkailussa

Toiminnan suunnittelussa on huomioitu vallitseva koronatilanne. Kaupunkiseikkailua pääsee pelaamaan vaikka itsekseen tai kaverin kanssa. Järjestäjät suosittelevat, ettei reitille lähdetä isoissa ihmisryhmissä, noudatetaan turvavälejä ja hyvää yskimishygieniaa. Sairaana kannattaa jäädä kotiin lepäämään. Kaupunkiseikkailun reitti kulkee kokonaan ulkotiloissa.

Ihan hirveetä -kaupunkiseikkailu avautuu 29.10. Mukaan mahtuu 300 ensimmäistä pelaajaa. Aloituspiste sijaitsee Matarassa, Nuorten taidetyöpajan etuovella (Matarankatu 6). Kaupunkiseikkailu sulkeutuu 12.11.

Uutisen kuvan ovat tuottaneet nuoret Nuorten taidetyöpajan KuVi-pajalla. 
 

Lisätiedot: 

Suvi Joutsen
Työvalmentaja
Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut
Nuorten taidetyöpaja, Kisko-paja
p. 050 320 4949 / 014 266 8719
suvi.joutsen(at)jyvaskyla.fi