Hyppää pääsisältöön

25.8.2020

Kuva
SeuratGO! -hankkeen aloitustilaisuus elokuussa 2020 Harjun Stadionilla. Kuva Jenna Koistinen

Jyväskylän kaupunki toteuttaa SeuratGO! – kehittämistyöllä seuratyö jaloilleen -nimistä hanketta. SeuratGO! tavoitteena on vahvistaa ammattimaisesti toimivien keskisuomalaisten urheiluseurojen kykyä kehittää taloutta, toimintoja sekä varainhankintaa, jotka ovat koronakriisin seurauksen vakavasti uhattuina.

Mukaan kehittämishankkeeseen hakuprosessin kautta on valittu 7 keskisuomalaisista ammattimaisesti toimivaa seuraa: Ski Jyväskylä ry, FC Vaajakoski ry, Diskos Jyväskylä ry, Jyväskylän Naisvoimistelijat ry, LiigaPloki ry, Äänekosken Huima ry sekä JYP Juniorit ry.

SeuratGO! -hankkeen rahoittaa Keski-Suomen liitto ja sen toteutusaika 1.5.2020–30.4.2021. Yhteistyökumppanina hankkeessa toimii Keski-Suomen Liikunta ry. Hankesumma on 24 375 euroa.

Seurat sitoutuvat tukitoimiin kehittämissuunnitelmilla

Mukana olevat seurat kehittävät toimintaansa hankkeen avulla omista tarpeista ja lähtökohdista käsin ja näitä tavoitteita ja kehityskohteita he määrittelivät hankkeen avaustilaisuudessa 24.8. Kaikille yhteinen kehitystarve oli selkeän strategian luominen sekä sen jalkauttaminen päivittäiseen toimintaan. Lisäksi seurat sitoutuivat muun muassa toimintamallien selkeyttämiseen ja standardoimiseen, toiminnan laadullisten ja määrällisten mittareiden muodostamiseen, seuraväen sitouttamiseen toimintaan, yhteisöllisyyden lisäämiseen, imagon raikastamiseen sekä seuran sisällä olevien lajien yhteisten tavoitteiden luomiseen.

Prosessissa mukana oleville seuroille on tarjolla myös Keski-Suomen Liikunta ry:n järjestämiä hyvään hallintoon ja varainhankintaan keskittyviä koulutuksia. Lisäksi seuroilla on mahdollisuus kehittää toimintoja Olympiakomitean EFQM- eli kokonaistoiminnan kehittämisen ja arviointimallin avulla.

Näiden tukitoimien avulla mukana olevilla seuroilla on enemmän osaamista ja valmiudet käynnistää toimintansa entistä laadukkaampana poikkeustilan jälkeen. Hankkeen avulla saadaan positiivisia vaikutuksia seurojen toiminnan laatuun ja talouden ylläpitoon myös pidemmällä aikavälillä.

Hanke Keski-Suomen Liikunta ry:n verkkosivuilla https://www.kesli.fi/seuratoiminta/hankkeet-ja-kampanjat/seuratgo/

Lisätietoja

Seuratoiminnan kehittäjä Laura Härkönen
p. 050 339 0459, laura.harkonen[a]kesli.fi

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Kuva