Hyppää pääsisältöön

12.8.2020

Tänä kesänä taidemuseon Gallerian on ottanut haltuun jyväskyläläisistä nuorista koostuva Mahdollisuuksia-tiimi.
Kuva
Mahdollisuuksia -tiimiläiset vasemmalta oikealle Kaapo Riikonen, Emilia Turunen, Aliina Ruuttunen, Ilona Siistonen, Helmi Pesonen, Elli Heiska, Selma Kiuru ja Arttu Martikainen.

Kevään ylioppilaiden Elli Heiskan, Ilona Siistosen ja Selma Kiurun ideoima ja toteuttama projekti on tuonut ajankohtaisten ympäristökysymysten äärelle viisi paikallista 15–19-vuotiasta nuorta taiteilijaa, jotka ovat toteuttaneet aiheesta näyttelyn.

Helmi Pesonen, Emilia Turunen, Kaapo Riikonen, Aliina Ruuttunen ja Arttu Martikainen käsittelevät teoksissaan nuorten tunteita ja ajatuksia ilmastonmuutoksesta. Nuoria yhteen tuova projekti on saanut tukea Jyväskylän Nuorisovaltuustolta sekä Suomen Kulttuurirahaston Ilmastonmuutosvoima-hankkeelta.

Taidetila Ilmiössä niin ikään jyväskyläläisen tämän kevään ylioppilaan Moritz Müllerin teokset johdattavat katsojan identiteetin moninaisuuden äärelle. Starlight-näyttelyssä on esillä kahdeksan käsiteltyä pop-taiteesta vaikutteita saanutta valokuvaa ja Müllerin musiikkia.

Nuorten näyttelyiden lisäksi taidemuseon päänäyttelynä on esillä valokuvaaja Pekka Luukkolan upeita maisemakuvia. Kesän tarjontaan ehtii vielä hyvin tutustumaan, sillä näyttelyt jatkuvat 6.9. saakka.

Syyskuussa taidemuseon valtaa kansainvälinen Matkalla maan keskipisteeseen 2020. Kuulumista ja kuulumattomuutta pohtiva näyttely esittelee 16 nykytaiteilijan teoksia. Näyttelyä odotellessa voi jo käydä tutustumassa neljään näyttelypaikkaan levittäytyvän kokonaisuuden taiteilijoihin verkossa osoitteessa matkallamaankeskipisteeseen.fi.

Teksti: Teija Lammi

Asiasanat: