Hyppää pääsisältöön

12.8.2020

”Miksi lähdet luontoon?” oli yksi kysymyksistä, joita esitettiin jyväskyläläisille kuluneena keväänä karttapohjaisen kyselyn avulla.
Kuva
Luonnossa liikkuessa jyväskyläläiset hakevat muun muassa hiljaisuuden ja rauhoittumisen kokemuksia. Kuva Kari Häkkinen

Rentoutuminen, kuntoilu, marjastaminen, raikas ilma, hiljaisuus, valokuvaus. Siinä osa syistä, joita yli 500 vastaajaa kysymykseen antoi.

Suosittuja luontoretkikohteita nousi esille pitkä lista Muuratsalosta Nyrölään, mikä kertoo Jyväskylän alueen monipuolisista ja runsaista luontoalueista. Kehittämisideoita luontokohteisiin ropisi myös runsaasti. Toivelistalle nousi muun muassa nuotiopaikkojen, talvireittien ja kulkuyhteyksien lisääminen sekä tiedottamisen parantaminen. Tietoa luontoretkikohteista on löytynyt pääosin tuttavilta, blogeista, sosiaalisesta mediasta sekä kaupungin- ja muiden retkikohteita ylläpitävien tahojen verkkosivuilta.

Alkusyksystä Jyväskylän kaupungin sometileillä Facebookissa ja Instagramissa esitellään luontoliikuntapaikkoja eri puolilta Jyväskylää sekä kuntalaisten antamia kommentteja paikkoja koskien. Ota tilit seurantaan ja löydä itsellesi uusia retkikohteita!

Luontoliikuntaohjelma nähtäville

Jyväskylän kaupungilla on tekeillä monialainen ja pitkäjänteinen luontoliikuntaohjelma, jossa linjataan luontoliikunnan olosuhteiden kehittämistä kymmenelle seuraavalle vuodelle. Ohjelmassa on kyse jokapäiväisen luonnossa tapahtuvan arkiliikunnanmahdollistamisesta ja hyvinvoinnin edistämisestä liikuntapääkaupunkistrategian mukaisesti.

Suurimmat kehityskohteet ovat Tuomiojärven sekä Palokkajärven ympäri kiertävät virkistysreitit, Haukanniemen esteetön luontopolku sekä Taka-Keljon retkeilyalue. Ohjelma tulee nähtäville kaupungin verkkosivuille syyskuussa.

Teksti: Mervi Vallinkoski ja Jenna Koistinen


Ota seurantaan kaupungin somet: Facebook @jyvaskyla ja Instagram @jyvaskylankaupunki

Asiasanat: