Hyppää pääsisältöön

10.7.2020

Jyväskyläläisen yksityisen Touhula-päiväkoti Mannisenmäen lapset ja henkilökunta on asetettu kahden viikon karanteeniin päiväkodissa havaitun koronavirustartunnan takia.
Kuva
Pehmoeläimet Kettu ja pupu

Karanteeniin on asetettu 72 lasta ja 17 henkilökuntaan kuuluvaa aikuista. Terveydenhuoltoviranomaiset ovat olleet yhteydessä lasten huoltajiin ja henkilökuntaan perjantain 10.7. aikana ja ohjeistaneet karanteenista. Terveydenhuolto on lisäksi antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kaksi viikkoa viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Päiväkoti on informoinut asiakasperheitä tilanteesta omalla viestillään. Loman tai muun poissaolon jälkeen päiväkotiin palaavien hoitopaikkajärjestelyistä tiedotetaan perheitä suoraan päiväkodista.
 
Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.
 
Karanteenilla tarkoitetaan terveen henkilön liikkumisvapauden rajoittamista, sillä osa infektiosairauksista voi tarttua jo ennen varsinaisten oireiden puhkeamista. Karanteenilla estetään mahdollisen tartunnan leviäminen muihin henkilöihin.
 
Jyväskylän kaupungin laatima koronakaranteeniohje on verkossa osoitteessa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/karanteeni
Ohje on käännetty myös englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi. 
 
Jyväskylän kaupungin koronasivu: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona.
Varhaiskasvatus Jyväskylässä: https://www.jyvaskyla.fi/varhaiskasvatus 
Touhula varhaiskasvatus Oy: https://touhula.fi/